Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Opłacalność targów ślubnych.

Mieszany widok

Domyślnie Opłacalność targów ślubnych.

Mam pytanie o specyficzna formę reklamy jaką są targi ślubne (nie znalazłam wątku na ten konkretny temat).
    Od pół roku prowadzę działalność i walczę o klientów. Do tej pory najwięcej zleceń mam z polecenia (mniej więcej 80%), jednak aby wyjść „na swoje” tych zleceń na razie jest za mało.
    Zastanawiam się nad wystawieniem firmy na targach ślubnych, ale… budżet na reklamę z pewnych względów mam obecnie bardzo ograniczony. Zastanawiam się czy warto inwestować w uczestnictwo w targach. Spotkałam się z opiniami klientów, że „na targach wystawiają się fotoziutki, którzy nie mają zleceń” (oczywiście jest to bzdura, ale takie przeświadczenia naprawdę panuje). Z kolei mam wątpliwości co do skuteczności samych targów.

Czy są osoby, które wystawiały się na targach ślubnych i mogły by powiedzieć jaka była ich skuteczność? Jaki był odzew ze strony klientów? I czy zdecydowalibyście się na to ponownie?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Fakt, że najwięcej zleceń masz z polecenia jest powszechny.
    Po "rozbujaniu się" interes kręci się głównie na tej właśnie zasadzie - taki samograj.

Targi ślubne, www oraz reklama w innych mediach typu gazetki ślubne przyniosą ci ułamkową ilość zleceń.

Co zaś tyczy się samych targów ślubnych.
    Fotoziutki się nie wystawiają, bo nie mają kasy na wykupienie powierzchni targowej :-)
    Nie wystawiają się też wyjadacze, nie mogący się opędzić od zleceń.
    Wystawia się "klasa średnia".

Swoją drogą ciekaw jestem skąd osoby od których usłyszałeś o "profilu" fotografów wystawiających się ten profil znają - czyżby odwiedzały takie targi (w poszukiwaniu fotoziutków) ? :-)

Skuteczność ... hm ... dobre pytanie.
    Nie wiem jak w innych częściach kraju ale jeżeli chodzi o Pomorze Zachodnie to powiem tak:
    Jest to opłacalne, ale nie należy się spodziewać zasypania przez lawinę zleceń.

Bardzo dobry pomysł na promocję dla zaczynających działalność w tej branży.
    :-P

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Po ostatnich targach w ciagu 10 dni podpisalem 5 umow, wiec chyba warto.
    I z tego co widzialem wystawiaja sie wszyscy: fotoziutki, klasa srednia i wyjadacze :-)
    5D|5DmkII|14|35L|50|85|420EZ|580EXII|Velbon600R|No va200|CF30GB|

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Rozumiem, że kolega mówi o MTS :-)
    Jeżeli tak to mam pytanka dwa:
    - które studio to kolegi, jeśli nie tajemnica ?
    - jaki wyjadacz był na MTSach ?
    :-P

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Domyślnie

Nie żyję z fotografii, zajmuję się produkcją metalową. Udział w targach to jest inwestycja, która przynosi efekty w każdej dziedzinie, pomimo że jest to impreza kosztowna. 100 % mojej produkcji jedzie do Holandii, więc tam muszę się wystawiać, boli więc bardziej, ale dzięki temu roboty mam po uszy.
    Polecam udział w targach.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wczoraj usłyszałem mega tekst z targów usłyszanych przez klientów na jednym stoisku "my robimy takie zdjęcia , jak Cichocki, tylko za połowę taniej"

A tak bardziej poważnie, to za rok się wystawię, ale bardziej wizerunkowo niż nastawiając się na nowych klientów.

O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ja się na ostatnich targach w Kielcach nie wystawiałem, ale wpadłem tam z ciekawości. Byłem w sobotę, koło południa - spodziewałem się tłumów, a tu frekwencja żenująca. Wystawcy z różnych półek. Całość zrobiła na mnie słabiutkie wrażenie. Nie widziałem zbyt wielu potencjalnych klientów (= ludzików w "wieku ślubnym"). Może byłem za krótko (jakieś 3 godz.)? Po tej wizycie raczej nie mam ochoty na udział w następnych targach ani jako zwiedzający, ani jako wystawca.
    Takie są moje wrażenia. Może jest na forum ktoś, kto się na kieleckich targach wystawiał i zweryfikuje moje odczucia.
    CanOn Can'tOff

Dopiero zaczyna Awatar color

Domyślnie

Cichy chyba w takim razie musisz zejsc z cena a tak na powaznie to bylem na targach w szczecinie i wlasciwie to co utkwilo mi w pamieci to tylko pokaz sukni slubnych ale pstrykaczy bylo dosc sporo no i zainteresowanie chyba na poziomie, albo to tylko moje wrazenie bo targi odbywaly sie w galerii handlowej i to chyba byl weekend akurat.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Wczoraj usłyszałem mega tekst z targów usłyszanych przez klientów na jednym stoisku "my robimy takie zdjęcia , jak Cichocki, tylko za połowę taniej"

A tak bardziej poważnie, to za rok się wystawię, ale bardziej wizerunkowo niż nastawiając się na nowych klientów.

Przyjdę się przywitać

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

pol roku to za malo na rozkrecenie fotografii slubnej... trzeba na to czasu , wiec na twoim miejscu bym odpuscil
    no comment...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów