fajne. Alberta czy jednak po poludniowej stronie granicy?
Po południowej stronie![]()
1. Bardzo na tak, chociaż moze też dałbym to troche szerzej i stodołe nie w centrum, a 2. pospolite niebo chyba troche za ciemne, moze w kolorze lepsze ?![]()
...Ja tu tylko sprzątamC 5D II :: C 6D :: s 14mm 2.8 :: c 35 1.4mm :: c 40mm 2.8 :: c 85mm 1.8 :: c 70-200mm 2.8 :: Y 565ex :: rf-603 :: 055xprob x2:: 804cr2 :: 701 HDV
Kolorowy pejzaż świetny. Kolory rewelacyjne. Podobaja mi się niesamowicie.
Z kolei landskejp w czerni i bieli jest niezbyt przekonujący, ale kolor pierwszego miażdży :P
jak najbardziej mile dla oka
ale...
jesli juz kadr centralny to choc zasada zlotego podzialu
no i niewiem jak odebrac gore "lezaca" na dachu...
ale na tapete w lapie bedzie hehe
Zapraszam do oddania glosu na najlepsze zdjecie 2012 roku, bo kilka jest ciekawych
http://www.canon-board.info/konkursy...oll-596-a.html
Zamieściłem stodołę na paru galeriach, i rzeczywiście - ogólna opinia jest taka z którą się zgadzam, że dobra byłaby większa separacja pomiędzy dachem oraz górą. Przestrzeń negatywna byłaby ciągła i stodoła miałaby więcej miejsca u góry. No i relacja pomiędzy stodoła a górą byłaby lepiej zdefiniowana.
Jednak to wymagołoby wejścia wyżej co w danym momencie nie było możliwe. Chyba żebym wszedł na dach samochodu, ale mój samochód nie jest do tego dostosowany. Zwłaszcza że foto było zrobione na 200mm, więc i tak by to nie zrobiło większej różnicy. Może małą....
Tak więc separacja pomiędzy górą a stodołą musi zostać jak jest.
Co do opinii niektórych o centralności i tzw. "trójpodziale" - mam nadzieję że oni naprawdę wiedzą co mówią...![]()
Ostatnio edytowane przez Eloi ; 29-01-2010 o 23:52
Było wejść do samochodu i przejechać trochę w prawo albo w lewo. I obiektyw podnieść lub opuścić aby linia horyzontu znalazła się we właściwym dla siebie miejscu. Ale kolory ładne.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Przejechanie samochodem w lewo lub w prawo by dokonało separacji w poziomie, a wtedy nie jestem pewien czy bym to lubił. Żeby elementy się nie stykały to musiałyby być zupełnie oddzielone, a wtedy musiałaby być szeroka panorama których nie robię nigdy i raczej nie będę robił. Szeroka panorama całkowicie zabiłaby "prywatność" atmosfery foty.
Jedyną możliwości poprawy jest wejście wyżej aby dokonać separacji w pionie. Z tym się zgadzam. Jednak nie było to możliwe jak napisałem powyżej. Nawet dach samochodu by nie pomógł, bo jak już napisałem jest to zrobione na 200mm, więc z pewnej odległości.