Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 81

Wątek: [Eloi] Krajobrazy z Northwest

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

fajne. Alberta czy jednak po poludniowej stronie granicy?
    www albo tez flickr

Domyślnie

Po południowej stronie

Bywalec Awatar Czapa
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

1. Bardzo na tak, chociaż moze też dałbym to troche szerzej i stodołe nie w centrum, a 2. pospolite niebo chyba troche za ciemne, moze w kolorze lepsze ?
    ...Ja tu tylko sprzątam C 5D II :: C 6D :: s 14mm 2.8 :: c 35 1.4mm :: c 40mm 2.8 :: c 85mm 1.8 :: c 70-200mm 2.8 :: Y 565ex :: rf-603 :: 055xprob x2:: 804cr2 :: 701 HDV

Domyślnie

Kolorowy pejzaż świetny. Kolory rewelacyjne. Podobaja mi się niesamowicie.
    Z kolei landskejp w czerni i bieli jest niezbyt przekonujący, ale kolor pierwszego miażdży :P

Bywalec Awatar BRS
    Miasto
    Gród Kraka

Domyślnie

jak najbardziej mile dla oka
    ale...
    jesli juz kadr centralny to choc zasada zlotego podzialu
    no i niewiem jak odebrac gore "lezaca" na dachu...

ale na tapete w lapie bedzie hehe
    Zapraszam do oddania glosu na najlepsze zdjecie 2012 roku, bo kilka jest ciekawych
    http://www.canon-board.info/konkursy...oll-596-a.html

Domyślnie

Zamieściłem stodołę na paru galeriach, i rzeczywiście - ogólna opinia jest taka z którą się zgadzam, że dobra byłaby większa separacja pomiędzy dachem oraz górą. Przestrzeń negatywna byłaby ciągła i stodoła miałaby więcej miejsca u góry. No i relacja pomiędzy stodoła a górą byłaby lepiej zdefiniowana.
    Jednak to wymagołoby wejścia wyżej co w danym momencie nie było możliwe. Chyba żebym wszedł na dach samochodu, ale mój samochód nie jest do tego dostosowany. Zwłaszcza że foto było zrobione na 200mm, więc i tak by to nie zrobiło większej różnicy. Może małą....
    Tak więc separacja pomiędzy górą a stodołą musi zostać jak jest.
    Co do opinii niektórych o centralności i tzw. "trójpodziale" - mam nadzieję że oni naprawdę wiedzą co mówią...
    Ostatnio edytowane przez Eloi ; 29-01-2010 o 23:52

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    Wdzięczne miejsce do pstrykania. Zdjęcie może być, ale lepiej wyglądałoby, gdyby nie było centralnie kadrowane.
    nie przesadzaj, kadr centralny..?? Czy trójpodział to obowiązek ?? wg ciebie tak. Owszem autor mógł zrobic kilka kroków w prawo lecz nie musiał

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Było wejść do samochodu i przejechać trochę w prawo albo w lewo. I obiektyw podnieść lub opuścić aby linia horyzontu znalazła się we właściwym dla siebie miejscu. Ale kolory ładne.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Było wejść do samochodu i przejechać trochę w prawo albo w lewo. I obiektyw podnieść lub opuścić aby linia horyzontu znalazła się we właściwym dla siebie miejscu. Ale kolory ładne.
    jak zwykle bzdety gadasz i czepiasz się jak nowicjusz co dopiero o kompozycjach poczytał..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Przejechanie samochodem w lewo lub w prawo by dokonało separacji w poziomie, a wtedy nie jestem pewien czy bym to lubił. Żeby elementy się nie stykały to musiałyby być zupełnie oddzielone, a wtedy musiałaby być szeroka panorama których nie robię nigdy i raczej nie będę robił. Szeroka panorama całkowicie zabiłaby "prywatność" atmosfery foty.
    Jedyną możliwości poprawy jest wejście wyżej aby dokonać separacji w pionie. Z tym się zgadzam. Jednak nie było to możliwe jak napisałem powyżej. Nawet dach samochodu by nie pomógł, bo jak już napisałem jest to zrobione na 200mm, więc z pewnej odległości.

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów