Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: [szymozor] troche portretu

Awatar szymozor
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie [szymozor] troche portretu

Na poczatek chcialbym sie przywitac, bo to moj pierwszy post. wiec witam

Teraz do rzeczy, na razie jestem zapalonym amatorem fotografi i staram sie robic jak najlepsze zdjecia, i coraz lepsze, dlatego potrzebuje obiektywej opini, takiej ktora pozwoli mi robic jeszcze lepsze zdjecia, ale tez nie zniecheci

Na poczatek wrzucam 5 zdjec Justyny

1.
    2.
    3.
    4.
    5.

Bywalec Awatar MarcinG
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cześć!
    Wszystkie rażą totalnym brakiem ostrości i niestety nie sądzę żeby to był wynik nie podostrzenia zdjęcia w programie
    po jego zmniejszeniu do rozmiarów zjadliwych dla forum.
    Kompozycyjnie kiepsko. Najlepsza chyba pod tym względem jest 3 z tym że cięcie w nadgarstka źle mi się widzi, a poduszka ta ciemna z prawej przeszkadza. 1 nudna, na 2 pusto i cięte płyty, nie lepiej to byłoby w pionie? 4- po co tyle góry? 5 centralnie, nieciekawie.

nr 3 jeszcze dla mnie jakoś ujdzie reszta jest słaba.
    Działaj lepiej przy dziennym świetle z okna chociażby, mimo aury w plener wyskoczyć byłoby dobrze
    Myślę że sztuczne światło ciężej jest opanować- na dwóch ostatnich nie jest ono zbyt przyjemne.
    Potrenuj kadry i koniecznie ostrość. Modelkę masz ok . Liczę na kolejne, lepsze zdjęcia. Pozdrawiam.

Awatar szymozor
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

Z ostroscia musze sie usprawiedliwic bo wrzucalem zdjecia na serwer w org. wielkoscci i to serwer zmniejszal i to on nniestety skopal mi ostrosc:/ spruboje jeszcze raz wrzucic i powinna byc lepsza jakosc. a z kompozycja masz racje na razie ogarniam sie, bo w wizjerze czasami sie wydaje ok, a na kompie juz co innego i czesto nie da sie poprawic ciagle sie ucze, dzieki za komentarz, postaram sie poprawic w kilku swoich bledach czekam na opinie innych

Uprawnienia umieszczania postów