a to do mnie pytanie?
bo ja nie mam problemow :>
kabelek (oryginalny canona) mam stale w kompiku a aparat podlaczam jak sciagam foty, wlaczam aparat, przelaczam w tryb przegladania zdjec i wio ;-)
pozdrawiam :-)
a to do mnie pytanie?
bo ja nie mam problemow :>
kabelek (oryginalny canona) mam stale w kompiku a aparat podlaczam jak sciagam foty, wlaczam aparat, przelaczam w tryb przegladania zdjec i wio ;-)
pozdrawiam :-)
Do Ciebie bo skoro Ci sie nie wlacza sam to moze jest jakis tego powod.Zamieszczone przez domcia
dSLR + coś tam...
Dziękiczy masz zaznaczony - podglad obrazow w aparacie, czy jest na robieniu
Tak to niestety jest jak się chce coś zrobić na szybko zanim się z instrukcja zapozna... zresztą po germańsku
Dzięki również za inne rady... u mnie sam się włączył po podłaczeniu do USB.
A jest tu na forum kilka linkow do instrukcji po polskuZamieszczone przez bogdans1
.
Ha, wiec jednak nie tylko u mnie i kumpla dziala.Zamieszczone przez bogdans1
dSLR + coś tam...
Wiem... bo już wcześniej ściągnąłem, ale wersję małoczytelną i przeczytałem tylko wstępZamieszczone przez Vitez
... to były moje pierwsze godziny z aparacikiem i się trochę pospieszyłem
![]()
Pod Win98 może się aparat nie włączyć bo to jest wina systemu a nie aparatu !u mnie sam się włączył po podłaczeniu do USB.***
Ha, wiec jednak nie tylko u mnie i kumpla dziala.
Pozdrawiam
Egzor
-----------
Ja mam: Canon A60; CF 16+64+256 MB; dobre chęci
Ale mysmy mowili o WinXp
dSLR + coś tam...
Co do XP... z tego co pamiętam, to u mnie do A60 XP nawet płytki nie potrzebował.
Aparat działa poprzez protokół PTP, a jak wiadomo XP ma w sobie obsługę tego protokołu.
Po prostu podłączasz, włączasz i wyskakuje tradycyjny "kreator obrazów" i koniec pieśni.
Problem będzie, gdy najpierw zainstalujesz sterowniki z płytki, bo potem to **** zbita.
Jest jeszcze opcja, że masz w kompie kilka programów obok "kreatora" do obsługi PTP - np. Coler to lubi, ba, nawet Word 2003 się pcha do ściagania zdjęć (!).
"Panel smerfowania/skanery i aparaty" - zobacz po podłączeniu czy widzi Ci tam aparat.
Jeśli to nie zadziała to zassij ze strony Canona sterownik TWAIN do tego aparatu i spróbuj z nim jak ze skanerem. Jak zadziała, to przynajmniej kabel sprawny :wink:
Pozdrawiam...
PS. U mnie się sam nie włącza. Abit na i815.
EOS is SILENCE
"Enjoy the silence."
---
Wróciłem...!
analog & digital / black & white / calm & easy...
Ciekawa sprawa z tym włączniem się samemu.
Bawie się też S50 i on po podłączeniu sam się załączy ale już mój A80 nic z tego.
Ja z A80 jak i S50 nie miałem problemu z podłaczeniem - podpinam kabel i w "mój komputer" mam widoczny aparat![]()
.:: CANON G5 :: CF Lexar 128 MB :: SanDisk Ultra II 1GB ::.
>>plfoto<<