No jasne!Zamieszczone przez Pszczola
Mniejszy otwór przysłony - większa GO![]()
No jasne!Zamieszczone przez Pszczola
Mniejszy otwór przysłony - większa GO![]()
Nos myje 1 dziennie od srodka (co na czystosc lcd nie ma wplywu ;-) ) oraz kilkakrotnie z zewnatrz przy myciu calej twarzy. Ale on i tak ma wbudowana jakas funkcje wyprowadzania lipidow na zewnatrz ;-)Zamieszczone przez Tomasz Golinski
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Ale to które oko jest dominujące nie ma nic wspólnego z lewo czy praworęcznoscią.
Canon 30D, 17-40/4L, 70-200/4L IS, 679B/234RC, Slik Pro 400DX
dzieci do pewnego wieku sa obureczne, i to glownie rodzice/nauczyciele/otoczenie przymuszaja je do pisania prawa reka, sam jestem leworeczny ale wygodniej jest mi obslugiwac myszke prawa reka, pisac za to prawa reka nie umiem i pewno nigdy sie nie naucze, zreszta z marnym skutkiem idzie mi pisanie lewa reka bo wszelkie piora i dlugopisy zaprojektowano tak zeby ja ciagnac prawa reka a ja lewa musze skrobac pod prad, to wykancza stalowki, malo tego wizjer aparatu przykladam do lewego oka i mimo ze kiedys dawno temu smialem sie ze nie ma slr-ow dla leworecznych to uwazam ze nie jest to tak duzy problem zeby je robic, gitary moze i sa robione dla leworecznych ale tu juz bardzo duze znazenie ma szybkosc, koordynacja ruchow i polozenie reki, i tam rzeczywiscie jest sens, juz przyzwyczailem sie do tego, ze podobnie jak z myszka, wszystkie klawisze i pokretla funkcyjne mam pod prawa reka i lewa moge sobie spokojnie kadrowac, nie sprawia mi to szczegolnie problemu, szkoda tylko ze czasem mi wizjerek paruje przez to ze jestem lewooczny, polozenie nosa wiadoma sprawa...
EDIT:
moja lewooocznosc nie ma nic wspolnego z leworecznoscia, mam na to zelazny argument![]()
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
A pamięta ktoś, że były takie lustrzanki EXACTA lub jej mniejsze siostry EXA ?
Były ewidentnie dla leworęcznych. Spust po lewej stronie, ustawianie czasów po lewej stronie od 1/1000 do 1/30 + B i T, po prawej było ustawianie długich czasów do 30 s i samowyzwalacza.
Co ciekawe również film przewijany był z prawa na lewo - z kasety do kasety, czemu ? W aparat wbudowny był nóż co cięcia błony wewnątrz aparatu.
Aparat produkowany był gdzieś w latach 40-50 !