Pokaż wyniki od 11 do 20 z 56

Wątek: Komp do Full HD z 5Dmk2

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez t00mcio Zobacz posta
    słabo szukałeś ...
    Faktycznie, zmyliły mnie te obrazki, ale w końcu udało się to to zainstalować. Niestety, bez pozytywnego przełożenia na mój problem - no chyba, że jeszcze te kodeki trzeba jakoś specjalnie aktywować lub konfigurować? Wypróbowałem także pozostałe polecane tutaj kodeki i też kupa. Z K-lite sprawa wygląda tak, że jak podłączę mały monitor 17" to fullHD z 5Dmk2 jeszcze odtwarza, przy czym potrafi pokazywać kolorowe plamy i zniekształcenia obrazu, ale komp się nie wiesza. Jak tylko podłączę 24" 1920x1200 to zwis po kilkunastu sekundach otwarzania.

Dodam jeszcze, że przy korzystaniu tylko z samego Win Media Player (bez jakichkolwiek dodatkowych kodeków) na obydwu monitorach pojawiają się kolorowe plamy i zniekształcenia (filmy z 500D w rozdzielczości HD 720 na obydwu monitorach odtwarzane są bez problemu). I jeszcze jedno: na słabszej konfiguracji (Q8200/3GB ram/ radeon HD4850 512MB/ Win Vista 32bit) na tym samym materiale filmowym nie było takich plam i zniekształceń, za to obrazowi brakowało płynności (efekt prawie taki jak przy odtwarzaniu poklatkowym).
    Ostatnio edytowane przez zakręcony ; 28-01-2010 o 00:36

Uprawnienia umieszczania postów