30-32 nieco słabsze, zwłaszcza coś w kadrowaniu słoni nie tak.
Pozostałe niezłe![]()
30-32 nieco słabsze, zwłaszcza coś w kadrowaniu słoni nie tak.
Pozostałe niezłe![]()
Tryton
--------------------------------------------------------------
5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS
9,10 i 25 dla mnie najlepsze![]()
Nie bardzo podobają mi się za to zdjęcia tamtejszej ludności. Po pierwsze na większości brakuje mi koloru. Myślę, że warto było wyeksponować chociażby barwne stroje Afrykańczyków, co dobrze oddałoby egzotykę tego kraju. Czym kierowałeś się robiąc je w W&B?
Poza tym myślę, że powinieneś trochę bardziej zwracać uwagę na krawędzie zdjęcia! Czy fotografia jest zamkniętą kompozycją czy może coś tam niepotrzebnie się znalazło lub coś zostało ucięte psując spójność kompozycji i wprowadzając niepotrzebny chaos a wtedy nie wiadomo na czym się skupić.
Ale tak w ogóle to piękny kraj udało Ci się zwiedzić! Chętnie pooglądam jeszcze jakieś Twoje zdjęcia:-D
Zdaje mi się, że zaczynam rozumieć, jak należy malować...
100-letni Tycjan
400D kit S10-20 C70-200 4f
super miałes wycieczke tylko.. jakos za mało koloru ja byłem w Kenii i zupełnie inaczej widziałem safari i masajow?jakby co fotki mam na blogu - stopka
mysle ze gdybys poszedl w inna strone z obrobka bylo by lepiej
pozdro
Świetne zdjęcia. Chętnie zobaczyłbym więcej z nich w kolorze. Uwielbiam B&W ale wydaje mi się, że Ci ludzie ich stroje i otoczenie będzie ciekawsze w kolorze.
Canon EOS 450D/50 mm 1.8/18 - 55 Kit "Nie jestem szalony, interesuje mnie wolność." - Jim Morrison
Bardzo mi się podobają 3 ostatnio wrzucone zdjęcia. 102 ma niesamowitą kompozycję, idealną wręcz. 101 i 103 mają fajny klimat. Może kolorystyka trochę smutna, ale całościowo jak najbardziej na tak. Zazdroszczę pleneru. pozdrawiam serdecznie.