Jak ripostują "miłe panie" z muzeum w hiszpańskiej Granadzie (z relacji kuzyna) na propozycję skonsultowania się z przełożonym: "tu regulamin jest moim kierownikiem!", a sam regulamin wypowiada się dość jasno w temacie 800px. Lepiej podmień fotkę i wrzuć link do większego formatu, a niech ma i 3000px!
Na mój gust to tutaj nie ma zabawy GO, raczej rozogniskowanie obiektywu. Oczy bolą od patrzenia!
Może być, ale myślę, że lepszy efekt byś uzyskał mierząc z niższej perspektywy, no i ciaśniej kadrując (skoro to temat "oczy").I bezcenna mozliwosc spojrzec w oczy mordercy:
#18 to jest prawdziwe zagrożenie dla turystów, a nie tam jakieś lwiątko!
Bardzo fajnie wyszły #12 i 13, choć przy tym drugim bym nieco pokręcił głową nad krawędzią ostrego obrazu z tłem (zbyt "cyfrowa" - przeostrzenia?).
Koledzy z forum, którzy bywali na safari coś wspominali, że 70-200 plus TC wystarcza do tzw. dużego zwierza. Mocno musiałeś przycinać fotki po powrocie, np. 18 i 19?
Portrety o tyle ciekawe, co egzotyczne. Na #22 przeszkadza mi nieostry fragment dłoni(?) na pierwszym planie, jakby nagle "wpakował" się w kadr. #24 fajne bobasy, ale cięcia trochę takie przypadkowe, chaotyczne, raz po dłoni, raz po potylicy, raz po czubku głowy. #23 - bez "ALE"![]()