Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 88

Wątek: Bezpieczeństwo w samochodach

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarekC
    Dlatego Policja zatrudnia takich "sępów" by pokazywać takie zdjęcia ludziom zatrzymanym za brawurę na drogach.
    W Szwajcarii policja ma na takie okazje aparaty na wyposażeniu i dokumentują w ten sposób prawie każdy wypadek. Co więcej, na kursach prawa jazdy oglądanie takich rzeczy jest obowiązkowe (wiem, bo sam niedawno byłem ;-) ).

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Przecież to jest normalny terroryzm.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Przecież to jest normalny terroryzm
    Dlaczego? Oglądałeś może filmik p.t. "Klaus der Stapplerfahrer"? To taki niemiecki instruktaż dla operatorów wózków widłowych, krąży od dość dawna w sieci. Jeśli komuś się wydaje, że przecież "to praca łatwa i bezpieczna, po co jakieś tam BHP" to po obejrzeniu w/w zmieni zdanie :-)

Jak już napisałem wyżej, MarekC moim zdaniem udowodnił, że pokazywanie takich rzeczy jest potrzebne.

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Dlaczego? Z definicji. Oceny moralnej nie dołączałem. Przecież jest jasne, że chodzi o wymuszenie pewnych zachowań strachem i grozą, a nie rozumem.

A MarekC udowodnił, że jest skuteczne. A czy potrzebne to inna rzecz.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec Awatar TommyTheCat
    Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie

a moim zdaniem wlasnie rozumem, a sek wlasnie w tym zeby go pobudzic u ludzi ktorzy nie maja zwyczaju go uzywac
    taka jest prawda, ludzie ktorzy nie przezyli/nie spotkali sie z nastepstwami, w tym wypadku brawury drogowej nie maja pojecia jak kruche jest zycie ludzkie i co sie dzieje z ta kupa blachy ktora uwazaja za niezniszczalna,
    jesli potwierdza sie wstepne ustalenia to wypadek otylii bedzie tego najlepszym przykladem

ponizej pare filmow, sadze ze autorom wlasnie chodzilo o to zeby sytuacje wryly sie w pamiec, a osoby postepujace podobnie jak na filmach wyciagnely moze jakies wnioski
    http://vega.eti.pg.gda.pl/%7Exh/DriveSafely/
    Canon 30D

Miasto
    Zürich

Domyślnie

OK, nie mam zamiaru się przez dwie strony sprzecać, bo już w wątku wyborczym pokazałeś, że to do niczego nie doprowadzi :-) Ale tak dla kompletu...
    Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    A MarekC udowodnił, że jest skuteczne. A czy potrzebne to inna rzecz.
    No właśnie, czy Twoim zdaniem potrzebne?

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Nie potrzebne. Wolę by przemawiano do rozumu, choćby pokazując crash-testy bez ludzi. A następnie ustawić więcej policji. Mówię to głównie dlatego, że nie chce żyć w kraju, w którym władza rządzi przy pomocy strachu.

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec Awatar TommyTheCat
    Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie

no skoro twierdzisz ze skuteczne to dlaczego niepotrzebne ?

a co ma do tego wladza ???
    tu chodzi o swiadomosc zagrozen jakie kazdy z nas moze powodowac
    Ostatnio edytowane przez TommyTheCat ; 04-10-2005 o 18:06
    Canon 30D

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Bo najbardziej skuteczny byłby zakaz korzystania z samochodów. Też niepotrzebny.

Ale lepiej zostawmy temat, bo nie miejsce na to.

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec Awatar Anvers
    Miasto
    Sz-cin/Wa-wa

Domyślnie

Moje 3 grosze to zgoda na zdjecia makabrycznych wypadkow, ktore sa skutkiem glupiej brawury i bezmyslnosci. Nie chce zeby pozniej ktos z mojej rodziny lub znajomych byl ofiara takiego bezmozgowca. Niech sie napatrzy do bolu, to moze jakies komorki sie uaktywnia. Wszyscy wspolczuja naszej swietnej plywaczce, a mnie szlag trafia ze byla taka durna za kierownica. Ogladanie fotek chyba mniej kosztuje.

A tak na boku, to ciekaw jestem kiedy jakis geniusz prawny zaskarzy koncerny motoryzacyjne, tak jak teraz nikotynowe, za to ze sprzedaja smiercionosne samochody, ktore jezdza szybciej niz jakiekolwiek prawo zezwala. Poza oczywiscie niemiecka autostrada.
    Canon 30D, 17-40/4L, 70-200/4L IS, 679B/234RC, Slik Pro 400DX

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów