Bierz 30d bez dwóch zdań. Seria xxd jest o wiele lepsza od tej xxxd.
gdyby chodziło o nowe 450D i używane 30D to jeszcze można by się zastanawiać.
ale tak.... bierz 30D, ciesz się i rób foty :grin:
pozdro.,
m.
Ja używałem 450d przez rok czasu, później dokupiłem 40d i jak na razie 450d jest używany dość rzadko przeze mnie. Mam na nim grip, a 40d bez a i tak jest wygodniejszy. Mam dość małe dłonie co dopiero mają powiedzieć osoby z "grabiami" trzymając xxxD.
Przecież to jest oczywiste, że różnica między serią xxxD a xxD będzie bardzo duża - postarali się o to japońscy jajogłowi od marketingu.
Różnica w zdjęciach nie będzie duża (jeśli w ogóle).
Różnica w robieniu zdjęć będzie ogromna.
Wiem, nic nowego nie powiedziałem, ale po co się w tym temacie po raz setny przekomarzacie? Może ty lubisz sobie poklikać w menu, ale to niekoniecznie oznacza, że ktoś inny będzie to tolerował. Dla mnie robienie zdjęć to ma być przyjemność. Za tą różnicę skłonny jestem dopłacić te marne parę setek.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
http://canon-board.info/showthread.php?t=29881
chyba podobny wątek
Canon FF i słoików kilka
Jeżeli, jak piszesz, bardziej Ci pasują duże aparaty, to już dokonałaś wyboru, nabywaj 30D, bowiem jest jest on większy.
Ja wolę mniejsze i nowsze, i pewnie dlatego nawet nie wiem dokładnie gdzie jest mój 20D od kiedy używam 450D i teraz 500D. Nie miałem go w rękach od kilku miesięcy.
widzę że większość głosów za 30Di bardzo mnie to cieszy ^^ wczoraj znajomy mamy przylazł z 30 i dał mi się pobawić
w łapie leży super, nic tylko zdjęcia robić
no i mam od kogo pożyczać szkła, żeby sprawdzić czy się dla mnie nadają
. Myślę, że decyzja już zapadła, choć i tak długo ode mnie nie odpoczniecie;p coś czuję, że będę chciała zasięgnąć Waszych rad w sprawie obiektywu itd
. ale to nie tak od razu;p
dziękuję wszystkim za pomocto się nazywa forum, 2 dni i tyle opinii !
![]()