Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: używane 450d vs. 30d

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolina95 Zobacz posta
    raczej chodzi mi o to, że interesuje mnie samo body, a te duperele to taki miły dodatek
    i tak przychylam się bardziej do 30D, mama ma kolegę-fotografa, który również polecił mi 30D zamiast 450D
    Z całego serca radzę, weź ten, który ma dołączony obiektyw 18-55 IS. Albo dopłać za takowy. W Twojej pierwszej wypowiedzi obiektyw zbyłaś lakonicznym słowem "kitowy". A to nic nie oznacza. "Kitowym" obiektywem może być:
    a) EF-s 18-55 / EF-s 18-55 USM mk I
    b) EF-s 18-55 mk II
    c) EF-s 17-85 IS
    d) EF 28-135 IS
    ... i inne, każdy ma swoje wady i zalety.

Po drugie, z całego serca polecam 450D, bo:
    a) ma większą rozdzielczość - zmniejszyć lub odszumić zawsze można
    b) ma bardzo dobry wyświetlacz (kosztem małego "statusowego LCD")
    c) ma bardzo dobry tryb Live View, z użytecznym podglądem ekspozycji i z działającym powoli, ale b.dokładnie) AF opartym o detekcję kontrastu) i powiększaniem dowolnego fragmentu kadru.

Oczywiście LV ma konkretne zastosowanie (zdjęcia ze statwu itp), ale moim zdaniem warto mieć tę funkcję.

Cytat Zamieszczone przez karolina95 Zobacz posta
    ah. dostałam telefon, że ciocia ma parę obiektywów od Zenita, z tego co wiem, to canony przy przejściówce działają z nimi [w przeciwieństwie do Nikona] byłoby fajnie, mogłabym na spokojniej zbierać kasę na obiektyw canona
    Z kilkoma wyjątkami (znowu, napisz - jakie obiektywy?) to może wcale nie być takie fajne ;-)

zdRAWki
    Ostatnio edytowane przez HuleLam ; 26-01-2010 o 15:40
    Fotograf platoniczny

Uprawnienia umieszczania postów