Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: [Hallgerd] moje zdjęcia

Coś już napisał Awatar Hallgerd

Domyślnie [Hallgerd] moje zdjęcia

Jestem nowa tutaj, jak któryś z przedmówców (przedpiśców) zauważył, że po przywitaniu należałoby pokazać parę zdjęć.

http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_hallgerd

Ostrzeżenie dla wszystkich: nie są to przepiękne krajobrazy ani rzadkie zwierzęta ani inne ciekawe tematy tylko moje dzieciaki, jak ktoś nie lubi zdjęć, które jak chyba Vitez napisał kiedyś, należałoby głeboko chować w albumie to niech lepiej nie wchodzi. Odważnych i cierpliwych proszę o krytykę dopiero się uczę i bardzo mi na niej zależy
    Niestety aparat to nie canon (na razie) tylko najprostsza małpka travellera (taka z Aldika)
    Ostatnio edytowane przez Hallgerd ; 13-12-2005 o 17:48

Domyślnie

Dzięki od godziny szukam jak to zrobić, wiem że czytałam coś takiego w którymś wątku a teraz nie potrafię go odnaleźć

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hallgerd
    Ostrzeżenie dla wszystkich: (...) moje dzieciaki, jak ktoś nie lubi zdjęć, które jak chyba Vitez napisał kiedyś, należałoby głeboko chować w albumie to niech lepiej nie wchodzi.
    I zdania nie zmienilem (pisalem o tym tu: http://canon-board.info/showthread.php?t=3433 ).
    Dlatego nie odwazylem sie zajrzec.

Początki nałogu Awatar Scaramanga
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jestem nowa tutaj, jak któryś z przedmówców (przedpiśców) zauważył, że po przywitaniu należałoby pokazać parę zdjęć.

http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_hallgerd

Ostrzeżenie dla wszystkich: nie są to przepiękne krajobrazy ani rzadkie zwierzęta ani inne ciekawe tematy tylko moje dzieciaki, (taka z Aldika)
    Chej!
    Mam nadzieje,ze juz niedlugo kupisz sobie jakiegos prawdziwego Canona.
    Piszac prawdziwego,mam na mysli to samo jesli chodzi o np.prawdziwego Forda.Prawdziwy Ford to taki wyprodukowany do 1982 roku.Pozniej zaczeli produkowac juz tylko "smietniki".Prawdziwy,a wiec manualny Canon da Ci wiele radosci.Nie zgodze sie z Vitezem,ze nie nalezy publikowac zdjec swoich dzieci.Oczywiscie sfotografowana corka ma dla nas osobista wartosc i na ogoole ogladajacych moze nie zrobic zadnego wrazenia.Jesli jednak dziecko traktujemy jak modela do ilustrowania "glebszej idei" nie ma w tym nic "zdroznego".Najczesciej jest to chetny model do wspolpracy i na dodatek pracujacy za zwyklego Snickersa,a nie horendalne sumy z agencji reklamowych...
    Twoje zdjecia sa interesujace i nie tylko dlatego,ze urodzilas sie w tym samym dniu co ja
    Jako Twoje najlepsze z galerii wybralbym trzy.
    Pierwsze to bardzo ladna "scenka rodzajowa" na kanapie,"lesnne uroczysko"
    i calkiem udany panning dziewczynki na hulajnodze...
    Ostatnio edytowane przez Scaramanga ; 16-10-2005 o 18:02
    Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Domyślnie

Dzięki za słowa otuchy, już myślałam, ze nikomu się nie chce tam zajrzeć, albo te moje "dzieła" są tak okropne,że nawet nikomu krytykować się nie chce. Z tą hulajnogą to problemów trochę było. Nie da się u mnie ustawić czasu (to taka prawdziwa małpka pstryk i już) więc trzeba było poczekać, aż światło będzie odpowiednie, żeby sobie ustawił odpowiednio długi, a później według starych podręczników najpierw prosić Julkę, żeby stanęła nieruchomo w miejscu gdzie chciałam jej zrobić zdjęcie i wciskanie do połowy przycisku, migawkę zwalniałam jak była w ruchu ( AF wogóle nie łapie ruchomych przedmitów)
    Co do aparatu to najpierw chyba syfra, zbyt dużo zdjęć robię (i zbyt dużo psuję na razie) potem komplet obiektywów no i może jak już się czegoś nauczę to analog, ale to takie odległe plany.

Początki nałogu Awatar Scaramanga
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki za słowa otuchy,. Nie da się u mnie ustawić czasu (to taka prawdziwa małpka pstryk i już) więc trzeba chciałam jej zrobić zdjęcie i wciskanie do połowy przycisku, migawkę zwalniałam jak była w ruchu ( AF wogóle nie łapie ruchomych przedmitów)
    Co do aparatu to najpierw chyba syfra, zbyt dużo zdjęć robię (i zbyt dużo psuję na razie) potem komplet obiektywów no i może jak już się czegoś nauczę to analog, ale to takie odległe plany.
    Jak na posiadaczke "idioten kamery" to niezle "kombinujesz"....
    Ja z uporem maniaka po raz tysieczny ktorys powtorze,ze fotografii cyfrowej moga nauczyc sie ci,co znaja fotografie analogowa i poznaja tajniki tej nowej.
    Jesli ktos chce przeskoczyc pewien etap,to jak chciec kierowac tirem z przyczepa,nie jezdzac przedtem nawet maluchem.Nie w ilosci sila...
    Szacunku i wartosciowania swoich zdjec nauczy Cie wlasnie analog,gdzie kazde zdjecie "kosztuje" i trzeba bardzo uwazac na wszystko.
    Kiedy pstrykasz nonszalancko setki zdjec i uwazasz,ze wybierzesz to najlepsze,to owszem moze uda Ci sie znalezc cos sensownego,ale bedzie to raczej tylko kwestia przypadku,a nie inteligentnej dyskryminacji i przemyslonego dzialania...
    Bedziesz dalej robila duzo miernych zdjec jak wszyscy.
    Tu w Polsce jest najwieksza ilosc sprzedajacych sie komorek w Europie.
    Idac za tym nalezaloby sie spodziewac rowniez duzej ilosci sprzedawanych aparatow cyfrowych na niekorzysc tych z "celulojdem" w srodku.
    Tak nie jest,ale nie dlatego,ze tak by nie moglo byc,ale dla tego,ze mamy ubogie spoleczenstwo...
    W kraju Albionu na ten przyklad notuje sie powrot do klasycznych lustrzanek z lat osiemdziesiatych.Pokazanie sie z takim aparatem na szyi jest w dobrym tonie i swiadczy o tym,ze wlasciciel jest koneserem.Zachod juz sie zadlawil tymi nowosciami i wraca do starych sprawdzonych zabawek.Oczywiscie postep technologiczny jest nieunikniony,ale w obecnej dobie jest on podyktowany raczej "ruchem" akcji danego producenta na gieldzie niz rzeczywista potrzeba klientow.Klientow stwarza sie sztucznie wmawiajac im,ze potrzebuja ciagle czegos nowego.Slepa masa podarza za sloganami i
    wszystko sie kreci...Gdy jednak nad tym wszystkim sie glebiej pomysli to powstaje jedyna konkluzja:"Nie dajmy sie zwariowac"...czego rowniez i Tobie zycze.
    Powodzenia!
    Ostatnio edytowane przez Scaramanga ; 16-10-2005 o 19:58
    Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Domyślnie ostatnie zdjęcia - jesienne popołudnie

Ostatnio zrobiona seria zdjęć mojej córki. Co o nich sądzicie?

Załącznik 461

Załącznik 462

Załącznik 463

Początki nałogu Awatar madallenka
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jak dla mnie, a też dopero zaczynam zabawę z fotografią i też mam zamiar dopiero kupić Canonka.. (na dziś foce Zenitkiem 12XP) to to pierwsze zdjęcie bardzo mi się podoba.
    "I love You Cię" Lisku...
    Galeria

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ostatnio zrobiona seria zdjęć mojej córki. Co o nich sądzicie?
    Bardzo nastrojowe. Myślę, że trzecie najlepsze.

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Bardzo nastrojowe. Myślę, że trzecie najlepsze.
    Jurku a nie razi Cię troszkę ta świetlistość tła?

IMHO pierwsze
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów