Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Canon S1 IS - nowy firmware

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yasin
    znajac twoja awersje Vitez do second handow to monituj po ukazaniu sie S2 zeby Ci nie wywialo :wink:
    O to nie znasz mojej awersji do second handow. Mam awersje tylko do aparatow _powystawowych_ a nie uzywanych np przez jednego uzytkownika ktory dba o niego. Po prostu na wystawach ani wystawcy ani zwiedzajacy o aparat nie dbaja - macaja wszystko, upadnie to trudno itp... a jedn uzytkownik dba raczej o swoj sprzet (to da sie wizualnie ocenic).
    Natomiast ani na S1 (nawet uzywanego) ani na S2 nie stac mnie bedzie jeszcze przez ok pol roku - do dwoch nowych obiektywow sie przymierzam.

brakuje tylko lampki asystujacej w ciemnosci, ale pewnie canon doda ja w nastepnym firmware
    Eee... mozesz mi powiedziec jakim cudem w firmware mozna dodac lampke asystujaca gdy takowej w ogole nie ma w konstrukcji fizycznej aparatu? chyba ze chodzi ci o wspomaganie AF fleszem, bo takiej lampki jak np w serii G nie ma szans by dodac - trzeba by przebudowywac aparat .

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Cytat Zamieszczone przez yasin
    brakuje tylko lampki asystujacej w ciemnosci, ale pewnie canon doda ja w nastepnym firmware
    Eee... mozesz mi powiedziec jakim cudem w firmware mozna dodac lampke asystujaca gdy takowej w ogole nie ma w konstrukcji fizycznej aparatu? chyba ze chodzi ci o wspomaganie AF fleszem, bo takiej lampki jak np w serii G nie ma szans by dodac - trzeba by przebudowywac aparat .
    mozna za taka lampke moze sluzyc wymieniony juz flash, lub redukcja czerwonych oczu lub w ostatecznosci czerwona lampka, ktora miga jak sie robi film, najbardziej optymalne by bylo wykorzystanie lapki do redukcji czerwonych oczu, a jezeli aparat nie bedzie mogl wyostrzyc bo obiekt jest za daleko to wtedy aprat uzywalby flash'a, moze pod wplywem naciskow uzytkownikow i nadchodzacej konkurencji doczekamy sie takiego bajeru no i jeszcze mogliby dac RAW

[ Dodano: 11 Wrzesień 2004 ]
    Cytat Zamieszczone przez mgregor
    przepraszam co oznacza: "optymalny bylby przeblysk flash'a"?
    to znaczy, ze w przypadku calkowitej ciemnosci, kiedy zaden aparat nie zlapie ostrosci (bo niby jak), aparat uzywalby flasha do rozswietlenia ciemnosci i umozliwialby sobie tym samym zlapanie ostrosci, chwilowo trzeba sie zaopatrzyc w jakis wskaznik laserowy bo nie ma jeszcze nic

_Bunio_
    Guest

Domyślnie

no. wrocilem z dzialeczki...

aparat stał sie jakby czulszy....
    przy słabym kontraście obiektu do otoczenia (zielone liście na tle trawy itp.) daje punkt ostrości na żółto (łapałem z bliska czyli <10 cm) nie na zielono, lecz z tego co pobieżnie przjerzałem już na kompie to na 10 przypadków połowa wyszła identycznie jak już z poprawioną ostrością i złapaną "w zielone".

Wcześniej zdarzało się iz kilka fotek okazywało się być lekko niewyostrzone pomimo złapania w "zielone" - teraz jestem już przynajmniej pewny że "zielone" na tym co ma być wyostrzone to dobrze wyostrzone a żółte może ale musi oznaczać lekkie rozmycie...

Gorąco polecam firmware 1.0.2.0.

Postram się obrobić coś małego i wrzucę linka do fotki.

[ Dodano: 11-09-2004 ]
    dobra.. szybka fotka z działki na firmware 1.0.2.0 z ok. 10 cm...

FOTKA 1

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

heh, limity przekroczone moze pozniej da sie zobaczyc, ja jeszcze nie uploadowalem nowego firmware'u bo nie mam czasu, kampania wrzesniowa na uczelni ale pod koniec tygodnia ostatni egzamin i potem odbije to sobie, mam tylko cicha nadzieje, ze pogoda sie szybko nie zepsuje i ze bede mogl jeszcze zrobic pare fajnych fotek, no a potem jesien, tez cos sie bedzie pstrykac

Bywalec
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Czy moglby mi ktos powiedziec, gdzie w zoombrowserze znalezc informacje na temat wersji firmware'u w aparacie?

player_sct
    Guest

Domyślnie

a jak wspolpraca z niedzialajacymi kartami CF?? bo za pare dni kupouje 1S i zamierzam nabyc 1gb Kingston HS i tak sie zastanawiam czy bedzie dzialal bez problemu

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez player_sct
    a jak wspolpraca z niedzialajacymi kartami CF?? bo za pare dni kupouje 1S i zamierzam nabyc 1gb Kingston HS i tak sie zastanawiam czy bedzie dzialal bez problemu
    Kup lepiej 1GB Lexara albo Sandiska albo cokolwiek nie Kingstona. Nie dzialajace 1GB Kingstona to wina Kingstona a nie Canona S1 czy jakiegokolwiek innego aparatu .

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Swojego S1 kupiłem w październiku, gdzie można zobaczyć jaki ma soft ? Co do kart to Kingston to ....
    została mi 256 z A60, jak włożyłem ją do S1 to aparat zaczął się nagrzewać, znikały mi zdjęcia, kupiłem Sandiska Ultra II i jak ręką odjął.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów