Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Canon S1 IS - nowy firmware

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

czytalem o przypadkach ze kropki nie bylo, a firmaware byl nowy - aparat funkcjonowal jak z nowym, ale oznaczony byl 1.0, jezeli chcesz to mozesz wgrywac ten ze strony canona, nic nie powinno sie stac, jezeli postapisz zgodnie z instrukcjami, bedziesz mial wieksze cyferki :] ja bym zostawil jak jest teraz, jezeli strona mowi, ze jest oki

Coglin
    Guest

Domyślnie

moze ktos mi napisac po polskiemu co zmienia to nowe firmware??

_Bunio_
    Guest

Domyślnie

thx yasin...
    wole jednak nic nie mieszac skoro stronka mowi ze jest ok.

Add : 18-07-2004 :
    zoom browser podaje mi wersje 1.0.1.0 wiec jest najnowszy firmware pomimo braku czarnej kropki na klapce od pamięci....

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

kolejny update 1.0.2.0
    http://www.canon.co.jp/Imaging/pss1is/firmware-e.html
    tym razem poprawa wspolpracy z kartami CF

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ciekawe czy bedzie S2 IS. Przeszukujac google natnałem sie na jakies domniemania ze bedzie miał 4 mpix. W sumie Z3 własnie tyle ma. Nawet na stronie steva są na ten temat gdybania.

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

pewnie bedzie i pewnie bedzie mial 4mpix i kosmetyczne poprawki, czyli lipa bo bedzie bardziel szumiala matryca, a korzysc z tego rzadna i ludzie beda szukac S1, tak jak bylo z G3 i G5

_Bunio_
    Guest

Domyślnie

kończę ładować akku i przystepuję do wymiany firmware z 1.0.1.0 na 1.0.2.0
    trzymajcie kciuki..........
    jak wszystko pójdzie ok to porobie testy w ciemnym korytarzu i dam znać czy poprawili AF'a w ciemnych miejscach (na dpreview twierdzą że jest o wiele lepiej ...)

[ Dodano: 10-09-2004 ]
    no więc wgrałem tego 1.0.2.0. i działa

faktycznie łapie szybciej AF niż poprzednio... w lekko podswietlonych pomieszczeniach widać jak naprawde szybko jest dopasowywanie AF'a - w 1.0 było to o wiele wolniejsze.... zresztą w ogóle jakby lekko szybciej łapał focusa nawet w normalnym oswietleniu.... jak pogoda dopisze pomęczę jutro aparat na działeczce, a w ciągu tygodnia może złapie kilka kart które nie "łaziły" na 1.0 u mnie - tzn. PRETEC 512 i KINGSON 512 HS i napisze czy działąją poprawnie

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _Bunio_
    no więc wgrałem tego 1.0.2.0. i działa

faktycznie łapie szybciej AF niż poprzednio... w lekko podswietlonych pomieszczeniach widać jak naprawde szybko jest dopasowywanie AF'a - w 1.0 było to o wiele wolniejsze.... zresztą w ogóle jakby lekko szybciej łapał focusa nawet w normalnym oswietleniu.... jak pogoda dopisze pomęczę jutro aparat na działeczce, a w ciągu tygodnia może złapie kilka kart które nie "łaziły" na 1.0 u mnie - tzn. PRETEC 512 i KINGSON 512 HS i napisze czy działąją poprawnie
    Uuu to wyglada na niezlego hiciora... szybszy AF i poprawa dzialania z kartami . Szkoda ze nie mam S1 (ale kiedys moze bede mial bo potrzebuje).

Co do S2 IS to jest to bardzo prawdopodobne co mowicie - wieksza matryca ale tylko megapikselowo, dodane pare *******ek w menu - czyli jak G5 a G3. Moze bedzie czarny?

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

no fakt zapomnialem, ze moze jeszcze kolor na czarny zmienia i sie ludziska rzuca jak na czarna minolte Z3 S1 jako apracik do wszystkiego jest imho prawie idealny brakuje tylko lampki asystujacej w ciemnosciach, ale jezeli dobrze pojdzie to moze canon nam to da w nastepnym firmware cena leci w dol, jeszcze troche i bedzie do kupienia za 1400 pln, nic tylko brac dopoki nie zniknie z polek sklepowych jak G3, znajac twoja awersje Vitez do second handow to monituj po ukazaniu sie S2 zeby Ci nie wywialo :wink:
    co do samego firmware, to z tego co reportuja uzytkownicy po testach aparatu przed i po upgrejdzie, po nim aparat ostrzy zdecydowanie pewniej i szybciej w slabym swietle, brakuje tylko lampki asystujacej w ciemnosci, ale pewnie canon doda ja w nastepnym firmware, najbardziej optymalny bylby przeblysk flash'a, ale tego pewnie nie dadza czas pokaze, usprawniono jeszcze wymiane danych miedzy aparatem, a karta, na wolniejszych kartach filmy mniej sie tna, zrodlo rozne fora, m.in. dpreview

Coś już napisał
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

przepraszam co oznacza: "optymalny bylby przeblysk flash'a"?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów