Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Czemu Canon schodzi na psy z software ??

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarekC
    Przecież w NI wystarczy zmienić kawałek kodu, by czytał tylko profile (dopracowane przez Canona do wszystkich możliwych zmiennych wpływających na zaszumienie zdjęcia) dostarczone do sprzedawanego aparatu, wywalić możliwości doboru filtrów czy inne możliwości ... i takie coś "for Canon 350d" mogłoby kosztować np. 20$ czy 30$... Nie potrzebujesz - nie używasz odszumiania. Potrzebujesz - używasz.. proste :-)
    mnie bardziej chodzilo o to, ze zdjecia z Canonow nie potrzebuja odszumiania. przynajmniej moje. wiec mnie osobiscie taki NI kompletnie nie potrzebny, zwlaszcza za dodatkowe pieniadze
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

przeciez to można by było bardzo prosto rozwiązać . Sprzedawać aparaty w dwóch zestawach - bez softu w ogóle, albo z dobrym softem. To co dzieje się teraz jest chyba najgorszym z możliwych rozwiązań. Muszę płacić za soft, ale nie jest on dopracowany

Oczywiście przy masowej sprzedaży kitów z oprogramowaniem, jego cena mogła by spaść nawet o kilkadziesiąt procent w stosunku do ceny przy zakupie samego programu. To sie opłaca, pod warunkiem, że kity byłyby odpowiednio skonstruowane, w zależności od wartości kupowanego aparatu.

Jest jeszcze inna metoda: kupując aparat dostajemy upusty w firmach sprzedających oprogramowanie, w zależności od wartości body dostajemy upusty na inne programy lub inną wartość upustów. Aparaty byłyby tańsze, a firmy programistyczne zwiększyłyby znacząco sprzedaż dobrego, legalnego oprogramowania. Tylko Canon musiałby się wziąć i ponegocjować z producentami softu.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    I tu jest pies pogrzebany
    Przypominam tylko, że w samym Canonie "trwa bój o ".
    Canon ma dwa zespoły programistów: jeden w Japonii odpowiedzialny za DPP, drugi w USA odpowiedzialny za EVU lub na odwrót.
    Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Muszę płacić za soft, ale nie jest on dopracowany
    Nieprawda. Nie masz Nikona więc nie musisz płacić!
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Nieprawda. Nie masz Nikona więc nie musisz płacić!
    albo ja nie kumam, albo Ty nie kumasz
    Chyba nie masz złudzeń, że nikt nie daje ci elementów, DPP i EVU za friko :rolleyes: Jeśli to kosztuje w pakiecie z aparatem powiedzmy 100$ to ja wolę te pieniądze dostać jako zniżkę np. do kupna C1. Lub mieć możliwość kupienia samego body tylko ze sterownikami o te 100$ taniej. Nie chcę okrojonych programów na siłę (aby utrzymywać japońskich programistów).
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ba, ja nawet nie chcę takich sterowników
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ja nie zainstalowalem zadnego softu z plyt, ktore Canon dolaczyl do 350d i jestem zadowolony.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarekC
    Mnie się wydaje, że chyba drogi Adoba i Canona we wspólnym biznesie rozeszły się i tyle ..
    oj, chyba nie... właśnie zainstalowałem najnowszy DPP 2.0.3.7 i w menu pojawiła się nowa opcja:
    Transfer to Photoshop Alt-P

Cytat Zamieszczone przez pysiek
    Wydaje mi sie ze jesli ktos ma profi puszke to ma takze PS'a. Moze nawet cala kolekcje pudelek poczynajac od wersji 1.0.
    qrcze, skąd wy tacy bogaci jesteście?? PS kosztuje więcej niż 350D... choć fakt, to nie jest profi puszka.

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    Ja nie zainstalowalem zadnego softu z plyt, ktore Canon dolaczyl do 350d i jestem zadowolony.
    i to jest właściwe podejście ;-)

właśnie sobie kończę pisać własną ściągarkę do plików z karty: działa mniodzio, piszczy, tańczy, kopiuje, zmienia numerki, usuwa i odpala ACDsee na końcu, czego chcieć więcej
    pozdro.,
    m.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw
    qrcze, skąd wy tacy bogaci jesteście?? PS kosztuje więcej niż 350D... choć fakt, to nie jest profi puszka.
    Jesli mowa o PS CS2 to:

- Photoshop 6.0 - nowy z licencja itp = ok 600zl (mozna znalezc na Allegro choc nadgorliwcy z Allegro usuwaja te aukcje myslac ze to piraty )
    - upgrade do CS2 - ok 800zl - http://sklep.wimal.com.pl/sklep/towa...&JM=SZT&CN=EUR

Mnie to wlasnie tyle wynioslo - tylko trzeba sie tego PS 6.0 (ew 5 czy 7 chyba tez moga byc) naszukac. Podczas gdy pelna wersja CS2 kosztuje ok 2 razy drozej.

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Jesli mowa o PS CS2 to:

- Photoshop 6.0 - nowy z licencja itp = ok 600zl (mozna znalezc na Allegro choc nadgorliwcy z Allegro usuwaja te aukcje myslac ze to piraty )
    - upgrade do CS2 - ok 800zl - http://sklep.wimal.com.pl/sklep/towa...&JM=SZT&CN=EUR

Mnie to wlasnie tyle wynioslo - tylko trzeba sie tego PS 6.0 (ew 5 czy 7 chyba tez moga byc) naszukac. Podczas gdy pelna wersja CS2 kosztuje ok 2 razy drozej.
    dzieki za info.
    rzeczywiście w hurtowni PS CS2 PL Win Upgrade 817 brutto
    (upgrade dotyczy wersji 5.5, 6, 7, 8 )

pełna wersja PS CS2 PL Win 2910,- brutto

tylko co nalezy posiadać, jako dowód, że się posiada ten stary PS?
    fakturę na siebie?
    pozdro.,
    m.

Bywalec Awatar boski
    Miasto
    wawka

Domyślnie

fakture... ewentualnie oryginalne opakowanie + wszystkie papiery z pudeleczka + oryginalny nosnik z SN.

polecam rejestracje w Adobe - wtedy nawet jak stracisz soft w wyniku nieszczesliwego wypadku mozesz tarac sie o duplikaty oprogramowania.
    Loading sig, please wait...
    |||||||||||||----35%----------------

Canon EOS system

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów