mnie bardziej chodzilo o to, ze zdjecia z Canonow nie potrzebuja odszumiania. przynajmniej moje. wiec mnie osobiscie taki NI kompletnie nie potrzebny, zwlaszcza za dodatkowe pieniadzeZamieszczone przez MarekC
przeciez to można by było bardzo prosto rozwiązać. Sprzedawać aparaty w dwóch zestawach - bez softu w ogóle, albo z dobrym softem. To co dzieje się teraz jest chyba najgorszym z możliwych rozwiązań. Muszę płacić za soft, ale nie jest on dopracowany
![]()
Oczywiście przy masowej sprzedaży kitów z oprogramowaniem, jego cena mogła by spaść nawet o kilkadziesiąt procent w stosunku do ceny przy zakupie samego programu. To sie opłaca, pod warunkiem, że kity byłyby odpowiednio skonstruowane, w zależności od wartości kupowanego aparatu.
Jest jeszcze inna metoda: kupując aparat dostajemy upusty w firmach sprzedających oprogramowanie, w zależności od wartości body dostajemy upusty na inne programy lub inną wartość upustów. Aparaty byłyby tańsze, a firmy programistyczne zwiększyłyby znacząco sprzedaż dobrego, legalnego oprogramowania. Tylko Canon musiałby się wziąć i ponegocjować z producentami softu.
Przypominam tylko, że w samym Canonie "trwa bój oZamieszczone przez mmsza
".
Canon ma dwa zespoły programistów: jeden w Japonii odpowiedzialny za DPP, drugi w USA odpowiedzialny za EVU lub na odwrót.
Nieprawda. Nie masz Nikona więc nie musisz płacić!Zamieszczone przez Kubaman
the silence is deafening
albo ja nie kumam, albo Ty nie kumaszZamieszczone przez gietrzy
Chyba nie masz złudzeń, że nikt nie daje ci elementów, DPP i EVU za friko :rolleyes: Jeśli to kosztuje w pakiecie z aparatem powiedzmy 100$ to ja wolę te pieniądze dostać jako zniżkę np. do kupna C1. Lub mieć możliwość kupienia samego body tylko ze sterownikami o te 100$ taniej. Nie chcę okrojonych programów na siłę (aby utrzymywać japońskich programistów).
Ja nie zainstalowalem zadnego softu z plyt, ktore Canon dolaczyl do 350d i jestem zadowolony.
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
oj, chyba nie... właśnie zainstalowałem najnowszy DPP 2.0.3.7 i w menu pojawiła się nowa opcja:Zamieszczone przez MarekC
Transfer to Photoshop Alt-P![]()
qrcze, skąd wy tacy bogaci jesteście?? PS kosztuje więcej niż 350D...Zamieszczone przez pysiek
choć fakt, to nie jest profi puszka.
i to jest właściwe podejście ;-)Zamieszczone przez Pszczola
właśnie sobie kończę pisać własną ściągarkę do plików z karty: działa mniodzio, piszczy, tańczy, kopiuje, zmienia numerki, usuwa i odpala ACDsee na końcu, czego chcieć więcej![]()
pozdro.,
m.
- Photoshop 6.0 - nowy z licencja itp = ok 600zl (mozna znalezc na Allegro choc nadgorliwcy z Allegro usuwaja te aukcje myslac ze to piraty)
- upgrade do CS2 - ok 800zl - http://sklep.wimal.com.pl/sklep/towa...&JM=SZT&CN=EUR
Mnie to wlasnie tyle wynioslo - tylko trzeba sie tego PS 6.0 (ew 5 czy 7 chyba tez moga byc) naszukac. Podczas gdy pelna wersja CS2 kosztuje ok 2 razy drozej.
dzieki za info.Zamieszczone przez Vitez
rzeczywiście w hurtowni PS CS2 PL Win Upgrade 817 brutto
(upgrade dotyczy wersji 5.5, 6, 7, 8 )
pełna wersja PS CS2 PL Win 2910,- brutto
tylko co nalezy posiadać, jako dowód, że się posiada ten stary PS?
fakturę na siebie?
pozdro.,
m.
polecam rejestracje w Adobe - wtedy nawet jak stracisz soft w wyniku nieszczesliwego wypadku mozesz tarac sie o duplikaty oprogramowania.
Loading sig, please wait...
|||||||||||||----35%----------------
Canon EOS system