Witam Państwo Profeszynalisci
Jako ze z oswietleniem sobie ani nie radze ani nie mam dostepu do full profesjonalnego jedynie jedna 580 ex + 2x blenda, to chcialbym abyscie mi poradzili. I co potrzeba i mniej wiecej jak ustawic.
Mam pomysł na sesje dla pary znajomych, taki walentynkowy prezent dla nich, chcialbym zeby wyszlo dobrze. Jestem w stanie dokupic drugie 580 ex, jakies statywy, parasolki/softboxy, albo jakas lampke do 300zł do nich, ale powiedzcie co potrzebne w tym konkretnym przypadku.
Scena zaplanowana w glowie wyglada tak (by ms paint):
Zdjecie + inne z tej sesji to przede wszystkim scena namietnosci pary. Wieczor, swiatlo lampki (chcialbym aby bylo widoczne na zdjeciu, ze ta lampka jest zapalona), para na kanapie, wino, owoce, czekoladki..
Jak poustawiac lampy, jakie, czego uzyc jako rozmiekczenie, albo skupienie swiatla, zeby na nich skupic uwage i zachowac nastroj wieczoru?
Domyslam sie ze odpowiedzi moze być ile odpowiadajacych, jesli komus sie bedzie chcialo..
Ale mi, bez doswiadczenia, ciezko wystartowac z obmyslaniem tego. Chetnie niski koszt rozwiazania![]()