[Canon-Foto-Klub] Bardziej realnie, mniej wirtualnie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Selena
    Uzależniony
    • 2008
    • 502

Zamieszczone przez Canion Zobacz wpis
    ... żeby zorganizować taki wiosenny klubowy plener z pomysłem i rozmachem to już nawet za poźno być zaczyna. Czas biegnie szybko.
    A ja się nie zgadzam z tym.
    Popatrz na krakowską grupę :http://canon-board.info/showthread.php?t=39116&page=218
    Potrafią zorganizować się w kilka dni, czasem godzin. Ja żałuję, że Kraków tak daleko i tylko raz udało mi się z nimi spotkać - akurat wtedy wybrali się na plener w moją stronę :smile:
    Moje zdjęcia

Komentarz

• krzdra
      Coś już napisał
      • 2009
      • 81

Wątek czytałem ze spokojem aż do momentu kiedy Alde napisał cyt.Mnie to w sumie bardziej interesuje kto się chce zapisać do klubu, a nie to kto zdecydowanie, absolutnie, nie ... a eminesja dodała cyt. Janusz Body nie chce należeć do klubu, no trudno. Ktoś inny też nie, też trudno. Dla mnie to właśnie strzeliliście sobie w kolano jeżeli tylko na tym wam zależy. Co do nazwy to jest to problem który będzie zawężać wasze pole działania. Wiem, piszecie że każdy może się zapisać ale za rok już tak często nie będziecie tego pisać. W Szczecinie mamy migawkę, to tutaj właśnie w realu poznałem kilka osób, nauczyłem się sporo. Oglądam moje pstryki, porównuję z innymi i widzę że można inaczej. Gdyby jednak migawka nazywała się np. sony migawka to mogli by sobie zapraszać wszystkich a ja i tak bym pewnie nie poszedł bo bym pomyślał że tam nie pasuję i na plenerze było by pewnie z 6 osób a nie 40 tak jak teraz. Boję się że formalizując klub gdzie w przyszłości trzeba będzie płacić składki nie przyczyniacie się do propagowania fotografii.
      PS.
      Mam nadzieję że nikogo nie obraziłem.

Komentarz

• mieszko_1vp
        Zablokowany
        • 2009
        • 618

Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz wpis
        nie-ktoś rzucił pomysł kalendarza "girls&guns" czy jakoś tak na następny rok...ale jak to zwykle bywa-pomysł poszedł i ...****

Komentarz

• dinderi
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 3028

Ale jesli mnie nie myli pamięc, to d..a poszla po stronie pomysłodawcy kilka osób się odezwało, a z drugej strony cisza
          Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
          09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• mieszko_1vp
            Zablokowany
            • 2009
            • 618

Zamieszczone przez Alde Zobacz wpis
            No nie wiem czy druk się utrzyma do 2020 ...
            na 2012 to mozna tylko na 11 m-cy zrobić

Komentarz

• dinderi
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 3028

Reasumując mój stosunek do toczacej sie tu dyskusji, wydaje mi się, że odwoływanie sie do mocnych stwierdzeń typu "strzelanie sobie w kolano' itp itd, mogą prowokowac tylko niepotrzebne antagonizmy. Wiec warto ich unikać, bo w atmosferze niechęci trudno o kompromis.

Padło tu kilka bardzo istotnych kwestii, bardzo istotnych i cennych spostrzeżeń. Wydaje mi się, że warto byłoby sprawe nazwy, statutu i regulaminu przedyskutowac ponownie i bardzo szczegółowo. Wysłuchajmy głosu Janusza Body i innych którzy mają coś na ten temat do powiedzenia.

Moze wycofajmy dokumenty z sądu? Rozmawiałem z moją prawniczką, która nie widzi problemu, mozna to zrobić w kazdej chwili, przed zarejestrowaniem stowarzyszenia. wystarczy zlozyc odpowiednie pismo.
              Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Alde
                Początki nałogu
                • 2008
                • 360

Zamieszczone przez dinderi Zobacz wpis
                Padło tu kilka bardzo istotnych kwestii, bardzo istotnych i cennych spostrzeżeń. Wydaje mi się, że warto byłoby sprawe nazwy, statutu i regulaminu przedyskutowac ponownie i bardzo szczegółowo. Wysłuchajmy głosu Janusza Body i innych którzy mają coś na ten temat do powiedzenia.
                Jakaś racja jest ale statut i regulamin był dyskutowany ładnych parę miesięcy i jakoś chętnych nie było do zabrania głosu czy pomocy ... raptem parę osób ... moim zdaniem lepszym pomysłem jest rejestracja Stowarzyszenia a na walnym wiosna-lato można wszystko zmienić, przy okazji będzie widać kto coś zrobi a kto tylko gada do kalosza ....

oczywiście walne połączone z plenerem itp.
                Ostatnio edytowany przez Alde; 19710.

Komentarz

• dinderi
                  Pełne uzależnienie
                  • 2009
                  • 3028

Ale po zarejestrowaniu stowarzyszenia, trudniej bedzie ewentualnie zmienić nazwę

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Alde
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 360

Zamieszczone przez dinderi Zobacz wpis
                    Ale po zarejestrowaniu stowarzyszenia, trudniej bedzie ewentualnie zmienić nazwę
                    Hmmm ... o wiele łatwiej niż drugi raz zwoływać założycielskie ...

Komentarz

• Janusz Body
                      Moderator
                      • 2004
                      • 5757

Zamieszczone przez Alde Zobacz wpis
                      Jakaś racja jest ale statut i regulamin był dyskutowany ładnych parę miesięcy i jakoś chętnych nie było do zabrania głosu czy pomocy....
                      Nieśmiało zauważę, że jakiś niekompletny projekt satutu był rozesłany w biuletynie nr. 4 na kilka dni przed Waszym spotkaniem. Statut i Regulamin dostałem dzisiaj o 09:12 (wysłany dzisiaj o 00:39). To tylko tak, żeby obalić niektóre mity o wielomiesięcznej dyskusji.

Teraz to tym bardziej nie mój klub, nie moje ścieżki i styl działania. Stowarzyszenie nie zakłada się na łapu capu.

Po tych wyjaśnieniach pozostaje mi tylko, jeszcze raz życzyć sukcesów Canon-Foto-Klub. Szkoda, ze w mniejszym gronie niż myślałem wcześniej. Słowo Canon na początku nazwy dość jednoznacznie sugeruje kto, po co i na co.

PS. Po rejestracji zmiana nazwy będzie bardzo trudna. Łatwiej będzie zarejestrować nowe stowarzyszenie.

Janusz,
                      Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• mieszko_1vp
                        Zablokowany
                        • 2009
                        • 618

Janusz Body -czyli że co? że Ty nie ?
                        dodam że trochę dziwne-bo chłopaki juz od jakiegoś czasu mają w stopkach "Canon" na początku było duużo chętnych-a jak już wszystko załatwili-to teraz zaczynacie się na nich wypinać "bo zupa była za słona"...trochę to dziecinne
                        Ostatnio edytowany przez mieszko_1vp; 24580.

Komentarz

• Canion
                          Uzależniony
                          • 2008
                          • 551

Czyli że nie kumam. Powołano stowarzyszenie bez jakichkolwiek KONKRETNYCH planów czym to stowarzyszenie ma sie zajmowac ? ot tak. żeby było? A gdzie jakieś pomysły/propozycje na to co dalej ?
                          .... posty Janusza które początkowo wydawały sie destrukcjne /sorki/,,, jednak po krótkiej chwili zastanowienia...hm.... ma niestety rację.
                          Ostatnio edytowany przez Canion; 17216.

Komentarz

• Alde
                            Początki nałogu
                            • 2008
                            • 360

Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz wpis
                            Nieśmiało zauważę, że jakiś niekompletny projekt satutu był rozesłany w biuletynie nr. 4 na kilka dni przed Waszym spotkaniem. Statut i Regulamin dostałem dzisiaj o 09:12 (wysłany dzisiaj o 00:39). To tylko tak, żeby obalić niektóre mity o wielomiesięcznej dyskusji.
                            Pewno bałagan klubowy ... na początku deklarowaliśmy się kto co chce robić ... do statutu były 4 osoby część się wykruszyła potem nowe doszły szkoda że nie docierało wszystko do Ciebie taki internet a wyszedł głuchy telefon ...
                            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                            Czyli że nie kumam. Powołano stowarzyszenie bez jakichkolwiek KONKRETNYCH planów czym to stowarzyszenie ma sie zajmowac ? ot tak. żeby było? A gdzie jakieś pomysły/propozycje na to co dalej ?
                            .... posty Janusza które początkowo wydawały sie destrukcjne /sorki/,,, jednak po krótkiej chwili zastanowienia...hm.... ma niestety rację.
                            A nie prościej było podjechać do Łodzi pogadać spotkać się ... a nie nie kumać ?
                            Ostatnio edytowany przez Alde; 19710. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• eminesia
                              Coś już napisał
                              • 2009
                              • 61

Ależ była dyskusja nad założeniami stowarzyszenia, celem itp. Wszystko odbywało się na forum tymczasowym, do którego link był od razu podany na CB, a także Mellan i inni mieli go w sygnaturze. Wszystko, co zostało ustalone, istnieje w statucie/regulaminie.
                              Canon EOS 450D/Canon EOS 1000F + Sigma 70-300/4-5.6 APO DG, Sigma 28-200/3.8-5.6, Sigma 18-200/3.5-6.3 DC OS

Graj!

Komentarz

• Canion
                                Uzależniony
                                • 2008
                                • 551

dyskusja dyskusją a konkrety? jesłi któs śledził tamtą dyskusję to może streści kilka pomysłów na najblizszy czas.
                                Ostatnio edytowany przez Canion; 17216.

Komentarz

Pracuję...
                                X