Pokaż wyniki od 151 do 160 z 236

Wątek: [Canon-Foto-Klub] Bardziej realnie, mniej wirtualnie

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    Mam Panowie takie pytanko-zapytam tutaj-bo-Forum klubu ma byc podpięte pod CB
    .Może już było-ale zapytam-co sądzicie o regulaminie CB-dokładnie o wstępie ?
    "Główna zasada
    Forum Canon Board jest własnością prywatną i w związku z tym najwyższym prawem na forum jest głos administratora i jego decyzje. Demokracja nie ma zastosowania."
    Mieszko_1vp, wstęp jest prosty i klarowny.

Jeśli chodzi Ci o relacje Klub - CB to są (moim zdaniem, poprawcie mnie jeśli się mylę) czysto partnerskie, koleżeńskie.
    Nie sądzę, żeby Hazan wtrącał się lub narzucał cokolwiek. Myślę, że wszystko odbywać się będzie po przyjacielsku.
    Może jeszcze Hazan albo Mellan się wypowiedzą się w tym temacie, bo oni uzgadniali szczegóły.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Przeczytaj swoje własne posty z października na forum C-F-K w sprawie nazwy. :-)
    Nie rozumiesz w czym problem? Zapisał byś się do Sony-Foto-Club? Poszedłbyś na spotkanie Panasonic-Foto-Klub?
    Nie. Zapisałbym się do klubu Canona.
    W ankiecie głosowałem za nazwą Canon-Foto-Klub.

Myślę, że przyjdzie Ci długo czekać na następnego posiadacza 1Ds Mk3 w Skierniewicach. Bez urazy. To właśnie jest ten problem.
    Nie uraziłeś mnie. Jeśli już tak nalegasz na onanizm sprzętowy to moją główną puszką nie jest niestety 1Ds tylko 40D i znam conajmniej 4 osoby w Skierniewicach z 40D (+ ew. 30D i 50D) tylko że jakoś ciężko z nimi cokolwiek zorganizować. W Łodzi spotkałem się m.in. Dinderi, który mieszka niedaleko i zapewne będziemy organizować coś w granicach mazowieckiego czy łódzkiego. To że ma inną puchę niż 40D i obiektywy, których ja nie mam już mnie nie grzeje w ogóle.

Do tego, żeby zorganizować plener żaden klub czy stowarzyszenie nie jest potrzebne. Do tego żeby robić zdjęcia też nie. Zdjęcia robi się samemu. Na każdym plenerze. Zdjęć nie robi się tylko Canonem (to tylko ok 30% rynku).
    (...)
    Zanim ktokolwiek rozsądny zapisze się do jakiegokolwiek klubu to powinien przeczytać statut i mieć jasność co do celów klubu. Tu MUSI być jasność i spójność tego co klub robi bądź zamierza robić i tenże cel, w jakimś stopniu, musi przekazywać również nazwa klubu. Innymi słowy każdy odpowiada sobie na conajmnie dwa pytania:

1. Jaki jest cel działania klubu?
    2. Co ja z tego będę miał?

Przynależność do klubu dla samej przynależności nie ma sensu. Tak samo nie miało sensu przynależenie do PZPR dla samej obecności o oczekiwania jakichś wydumanych korzyści.
    Hmmm... Cele Klubu MZ są jasne - propagowanie i bawienie się fotografią.
    Co ja z tego będę miał? Mniej czasu na pracę, więcej czasu z ciekawymi ludźmi i robienie tego co lubię.
    Poza tym też stówę rocznie mniej w kieszeni, co niektórych boli jak się daje zauważyć.

Jak ktoś ma ochotę założyć sobie "Klub czcicieli świętego Graala" i znajdzie wyznawców to czemu nie. Tylko nie może liczyć, że to się będzie wszystkim podobało. Identycznie jest z założeniem Klubu-Foto. Ze zgrozą przeczytałem w postach na C-F-K kiedy ktoś napisał - zakładamy klub Canona - przedstawiciele innych wyznań mogą przychodzić na plenery ale nie mogą być członkami jedynie słusznej wiary. (cytat niezbyt dosłowny) Mnie to wystarcza...
    Janusz, swój stosunek do Klubu z Canonem w nazwie wyraziłeś naprawdę jasno. Ja bym to powiedział na Twoim miejscu w inny sposób, no ale każdy jest inny, nie wszyscy muszą myśleć tak samo. I to jest piękne i chwała Bozi za to!
    Ostatnio edytowane przez AMMarshall ; 06-02-2010 o 15:05 Powód: Automerged Doublepost
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Uprawnienia umieszczania postów