No właśnie Janusz-coś w tym jest...Tytuł "Dywizja CB" jakoś bardziej do mnie przemawia
No właśnie Janusz-coś w tym jest...Tytuł "Dywizja CB" jakoś bardziej do mnie przemawia
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Czyli jest generał to tworzymy armię? Nie. Zrzeszenie, związek, stowarzyszenie, towarzystwo fotomaniaków, fotohobbystów, fotobłaznów, fotoziutków, fotoprofi, fotoamatorów czy jak to tam nazwać TAK. Armii czy/lub Canon-Foto-Klub NIE!.
paragraf 2 statutu: "Stowarzyszenie jest zrzeszeniem osób fizycznych i osób prawnych, zawiązanym dla wspierania i doskonalenia sztuki fotografii w tym jej przekazu w oparciu o aktywność artystyczną jego uczestników jako użytkowników sprzętu firmy Canon oraz innych producentów sprzętu fotograficznego, dla których jest istotnym składnikiem ich warsztatu."
Użytkowników sprzetu firmy C oraz innych producentów - dzisus krajst. Chyba sprzedam cały sprzet C i kupię Sony.
Powyższy cytat nie wyjaśnia PO CO i DLACZEGO jest Canon w nazwie. Naprawdę, zupełnie poważnie chciałbym to wiedzieć. Może zmienić nazwę na Innych Producentów-Foto-Club :-)
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Niestety w tym co mówi Janusz jest sporo racji. Dziś napisała do mnie dziewczyna w sprawei współpracy w fotorgafii. Opowiedziałem jej o naszym klubie jego idei itp. Niestety jak przeczytała nazwę to podziękowała mówiąc że do nas nie pasuje bo robi Nikonem. Taka jest niestety prawda, że ta moim zdaniem nietrafiona nazwa może w wielu sytuacjach powodować niechęć dla popularyzacji klubu.
Więc co teraz zrobić, skoro papiery już poszły?
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Fakt nazwa obrzydliwa ale co zrobić jak w glosowaniu wyszło że canon ... zresztą co miało innego wyjść jak głosowano na forum canona ...
Mi to tam dynda jedyny pożytek to taki że klub będzie szybciej identyfikowalny
Nazwa niech zostanie ... to w sumie nie jest to tak ważne jak to co będziemy robić, wystarczy pokazać że inne systemy są mile widziane i po kłopocie ...
------------------
Canon-Foto-Klub
------------------
Sleeping in Light
------------------
It takes love over gold and mind over matter ...
Beze mnie. Mi to nie dynda. :-) i się na to zupełnie nie piszę - w żadnej formie. Powody w postach powyżej. Jak wynika z postu Pawła jednak nie wystarczą deklaracje, że inne systemy są akceptowalne. A pomyślał ktoś czy zapisał by się do klubu użytkowników Sony i "innych systemów fotograficznych".
Również nie będę o tym więcej pisał. BAAAAAARDZO MI SIĘ TO NIE PODOBA. Dużo za bardzo.
EDIT: Oczywiście szanuję decyzję założycieli. Założyliście sobie klub. Dobrze. Powodzenia. To zdecydowanie nie mój klub. Nie mój sposób myślenia i nie moje ścieżki. Mam nadzieję, że sie uczestnicy tej dyskusji na mnie nie obrażą :-) (w końcu ze wszystkimi znamy się osobiście) :-) Napisałem co o tym myślę i tyle. Przeczytałem też statut i regulamin i to tylko utwierdza mnie w przekonaniu na NIE. :-)
Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 04-02-2010 o 18:31
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
No ja bym się nie zapisał bo nazwa wskazuje, że to klub miłośników marki Sony, Nikon, Pentax and so on ...
Też już próbowałem koleżankę namówić żeby wpadła i zobaczyła co i jak, że są amatorzy i bardziej profi, że się uczymy wzajemnie i że są różne systemy. Do dziś nie przyszła bo ma Olka.
------------------
Canon-Foto-Klub
------------------
Sleeping in Light
------------------
It takes love over gold and mind over matter ...