Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Canon 5D - funkcje

Dopiero zaczyna Awatar Bust

Domyślnie Canon 5D - funkcje

Witam,
    Kupiłem wczoraj uzywanego Canona 5D niestety bez instrukcji i z menu w języku angileksim. Wczesniej miałem Nikony i troche cięzko mi się połapać co i gdzie.
    Także prosiłbym kogoś o podpowiedź, otóż chciałbym ustawić sobie blokadę ekspozycji pod jakimś przyciskiem ( tak że np. mierze sobie na czymś światło potem blokuje ekspozycję i moge przekadrować bez zmiany parametrów ekspozycji) Pod którym przyciskiem można to zrobić no i gdzie się tą funkcję ustawia w menu?
    Druga sprawa to predefiniowany balans bieli, chciałbym ustawić sobie WB na podstawie białej kartki, niestety niewiem jak się to robi..
    Trzecia sprawa: głównie fotografuję w trybie priorytetu przysłony, jednym pokrętłem ustawiam wartość f a drugie jest bez funkcji, czy da się do niego przypisac np ustawianie wartosci iso?

Z góry dziękuję za odpowiedz.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

http://tinyurl.com/5DmanualPL

Ekspozycję blokuje się przyciskiem *
    O balansie bieli sobie doczytasz.
    Drugim kółkiem w trybie Av robisz korektę ekspozycji. Zmianę czułości masz pod przyciskiem koło górnego LCD + kółko.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 23-01-2010 o 15:18
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna Awatar Bust

Domyślnie

Dziękuję za szybką odpowiedź kolego Merde, bardzo mi pomogłeś szczególnie z instrukcją, poczytam sobie coby nie zadawać trywialnych pytań .
    Dzięki raz jeszcze!

Uprawnienia umieszczania postów