Pokaż wyniki od 1 do 10 z 55

Wątek: Canon 50mm f/1.8

Mieszany widok

wonzky
    Guest

Domyślnie

Podepnę się pod temat tego szkła.

Przesiadłem się na system Canona. Mam 40D i żadnego szkła. Na razie skłaniam się ku zakupie na początek 50tki 1.8. Doczytałem tutaj o problemach z AF'em, że słaby, że kiepsko trafia. Lecz to tyczyło się innych puszek.

Czy AF w tym szkle podłączony do 40D też radzi sobie tak kiepsko (jak tu piszą)?
    Czy obecna cena w FJ 414zł to dobra cena?

Pozdrawiam, wonzky.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wonzky Zobacz posta
    Czy autofokus w tym szkle podłączony do 40D też radzi sobie tak kiepsko (jak tu piszą)?
    Ja też mam 40D i 50mm 1.8 mkII. Jestem totalnym amatorem, ale z tego, co tu wyczytałem przed zakupem (ostrzeżenia o problemach z AF) wyłaniał sie obraz szkła może nie totalnie do d..y, ale ogólnie dla początkujących. Ja powiem tyle - po 3 miesiącach posiadania w/w obiektywu - dał mi wiele satysfakcji, zrobiłem nim kilka super (jak dla mnie) zdjęć. Oczywiście - są problemy z AF - nie zawsze trafia (choć nigdy nie liczyłem jaki jest odsetek nietrafnych), ale jeśli tak jak ja nie miałeś nigdy lustrzanki - to nie zastanawiaj się, tylko kupuj.
    Co do ceny - ja kupiłem używany i nie żałuję - tak prędko się go nie pozbędę.

Uprawnienia umieszczania postów