Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Wątek: jak niszczy ślubny a jak reporter

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez masahuku Zobacz posta

A wracając do pytania wątkotwórcy - przy wystrzelaniu 100 000 zdjęć seriami przycisk spustu zużyje się mniej niż przy strzałach pojedynczych...;-)
    ale migawka padnie szybciej

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

poza wiekszym przebiegiem nie ma czego sie wiecej spodziewac , poza tym ja pilnuje zeby sprzet caly czas byl sprawny

nie przejmuje sie tez zbytnio wygladem , sila rzeczy z biegiem czasu ryski itp gdzies powstana i z tego powodu nie placze
    no comment...

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Fakt, lepiej lekko przytarty czy przerysowany ałtsajd niż zasyfiony insajd (np. obiektyw).
    Tak jak z samochodem - stan wizualny powinien odpowiadać deklarowanemu przebiegowi, a stan faktyczny pokażą dopiero dokładne oględziny i diagnostyka lub co gorsze, pierwsze dni/tygodnie eksploatacji.
    Sam też mam dylemat odnośnie zakupu używki, bo planuję 5DMkI z drugiej ręki.
    CanOn Can'tOff

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Skwierzyna / Toruń

Domyślnie

Akurat ja jestem jednym z tych, którzy zakupili body używane na ślubach (sprzedającego widziałem nawet na forum) Konkretnie 40d, stan wizualny praktycznie idealny, jedynie jakieś drobne zarysowanie na wyświetlaczu LCD, w niczym nieprzeszkadzające. Oczywiście przebieg dość wysoki (o ile dobrze pamiętam to był powyżej 85000), ale ryzyk-fizyk, cena była dobra.
    Natomiast podejście poprzedniego właściciela to osobna sprawa i w moim przypadku jak najbardziej na plus - odbierał mi go kolega, który akurat znajdował się w okolicy miejsca zamieszkania sprzedającego i mimo tego, że jest kompletnym laikiem w dziedzinie fotografii, to dostał pełne przeszkolenie i informacje odnośnie stanu matrycy, akumulatora itp. mojego egzemplarza
    Zależy jak komu się trafi.
    Pozdrawiam, Zmaku.
    Canon 40d + Tamron 28-75 f/2.8 i trochę innych gratów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotna Zobacz posta
    Nikt tu nie wspomniał o przyrodnikach i zapalonych podróżnikach amatorach.
    Oni potrafią nieźle dać w kość sprzętowi.Wymiana obiektywów w pyle, mgle, mrozie, przejścia z zimna do ciepła, wilgoć, piasek i sól znad morza. Przy tym ślubniaki to aparaty które nic nie widziały
    .
    .....................i to jest TO, na co ja bym zwrocil uwage!. Jakie to ma znaczenie, ze body ma rysy czy zabrudzenia, czy ma kilka K klapniec wiecej czy mniej ?. Od siebie dodam tylko, ze nie jest bez znaczenia gdzie sprzet jest przechowywany w domu, zwrocilem na to uwage, bo mam znajomego ktory posiada extra wypasiony sprzet, uzywa go sporadycznie, chucha i dmucha.....a sprzet lezy w zawilgoconym pomieszczeniu;-)

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

No tak - nic, tylko trzeba odwiedzac sprzedajacych

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

najlepszy sprzęt to albo:
    -sprzęt po amatorze z CB - taki to tylko dyskutuje;
    -sprzęt dla amatora z CB który nie będzie zdjęć robił a tylko dyskutował, wtedy wszystko jedno od kogo...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    najlepszy sprzęt to albo:
    -sprzęt po amatorze z CB - taki to tylko dyskutuje;
    -sprzęt dla amatora z CB który nie będzie zdjęć robił a tylko dyskutował, wtedy wszystko jedno od kogo...
    )

Inna sprawa, ze ja sobie pomyslałem ,ze jesli za kilka miesięcy nie bede mial sposobu ściągnięcia nowego 24-70 ze stanów to uzywanego TYLKO na CB będę szukał. :-D I nie ważne czy sprzedawal będzie zawodowiec, czy amator. Zobaczę posty sprzedającego i jesli będzie to osoba rozsądna to od niego wezmę Żadnych "okazji".

Domyślnie

sam nabyłem używana 5, czy bardzo się zastanawiałem ? sam nie wiem ważny dla mnie był przebieg i w miarę ogólny stan. Szukałem aż znalazłem to czego szukałem A czy lepiej kupić od ślubnego czy reportera? Byłem na ślubach (jako gość) gdzie fotograf trzymał sprzęt koło talerza i rosół kapał na szkło , znowu znajomy reporter nosił 1D MK2 w plecaku luzem z zapiętym szkłem wśród kabli ładowarek etc. Nie ma chyba reguły, a wywiady kto gdzie i jak się z nim obchodził to chyba tylko dla naszego spokoju ducha
    pozdr
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    No tak - nic, tylko trzeba odwiedzac sprzedajacych
    ja Byłem ostatnio w odwiedzinach u Himi'ego -wróciłem ze 135 -miał czysto w domu-więc brałem spokojnie

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów