dzięki za odpowiedzi...
Do tej pory robiłam zdjęcia i nadal robię fotki ślubne (pracuję u fotografa ślubnego i dla niego wykonuję reportaże), dodatkowo mam od jakiegoś czasu chętne dziewczyny na zdjęcia. A cała moja przygoda z fotografią zaczęła się w zasadzie od zdjęć przedmiotów do sklepów internetowych. Mam kilka osób, które przynoszą mi co jakiś czas przedmioty do fotografowania, w fotografowaniu ludzi, też czuję się świetnie. Sprawia mi to ogromną przyjemność. I chciałabym spróbować swoich sił w studio, więc wszystkiego można się nauczyć, tym bardziej jeśli się chce i się to lubi.. A skoro tyle co skończyłam studia, w końcu mogłam się zarejestrować jako bezrobotna, postarać się o dofinansowanie, to czemuż by nie spróbować swoich sił? Każdy kto zakładał swoje studio miał od razu wszystko w jednym palcu? hmm..
Nie stać było mnie wcześniej na zakup lamp itp, a teraz jest szansa...
Co do "studia", to chce je urządzić w swoim domu, po wyprowadzce siostry mam wolne dwa pokoje, więc zlikwiduje ściankę działową i powstanie pomieszczenie mniej więcej o gabarytach 35-40m2. Do tej pory robiłam zdjęcia u siebie w piwnicy, więc warunki niezbyt atrakcyjne..ale chcę to zmienić i się rozwijać dalej, a jak się rozwijać skoro nie ma się sprzętu by sobie ten rozwój zapewnić...
Więc wracając do tematu...Sprzęt do przedmiotów już mam, więc raczej chciałabym się skupić na zakupie czegoś co nadawałoby się teraz dla ludzi
A zestaw z tego linku obejmuje:
- 2 x QUANT 500
- 2 x statyw AST-3R
- 2 x softboks 50 x 90 cm
- 1 x przewód synchronizacyjny
- 2 x przewód zasilający
Więc są to tylko takie dwa światełka...a chciałabym sobie właśnie dokupić te wrota z filtrami, czyli do tego też trzeba będzie kupić dodatkową lampę. Czy powinna być ona takiej samej mocy jak te z zestawu? Czy może być słabsza?