Witam.
Moje pytania pewnie wydadzą się "głupkowate", no ale cóż...nie wiem, to pytam i proszę o rady
Więc sprawa wygląda tak, że planuję stworzyć sobie studio, otworzyć działalność i starać się o dofinansowanie na tą działalność. Przy staraniu się o dofinansowanie konieczne jest jednak wypisanie sprzętu, na który planuję wydać pieniążki.
Więc tutaj mam troszkę pod górkę...
Fotografią zajmuję się od jakiegoś czasu, mój sprzęt to Canon 5d, zestaw obiektywów do tego lampka i to tyle...do tej pory tym robiłam zdjęcia. Studio znane jest mi jedynie z kursu fotograficznego na którym kiedyś tam byłam, oraz z internetowych lektur
Wiem, że w trakcie robienia zdjęć samemu się dochodzi co by się jeszcze przydało dokupić Ale tutaj zanim zacznę działać i się zorientuję co i jak, to już muszę wypisać sprzęt który planuję zakupić..toteż mam mieszane uczucia i trochę czuję się zagubiona w tym wszystkim sprzęcie który oferują różne firmy. Chciałabym Was prosić o pomoc w nakierowaniu mnie co do takiego studia mogłoby się przydać?
Na ostatnich targach foto w Łodzi, najbardziej do swojej oferty lamp przekonał mnie Pan z Elfo i raczej zdecydowana jesten to zakupu tego zestawu:
http://www.elfo.com.pl/index.php?men...id=0&prodid=18

Ponadto się zastanawiam co jeszcze do tego? Chociażby takie pierdoły, jak stojak pod blendę? Czy światłomierz? Korcą mnie też wrota...i jeszcze zestaw teł.
Czy macie może jakieś propozycje co jeszcze mogłabym wypisać/znaleźć z takich najpotrzebniejszych rzeczy?
Wiem, wątek śmiesznym typu "skoro się nie znasz to po co się za to zabierasz"...no ale...chcę spróbować skoro mam okazję

Pozdrawiam i dziękuję