Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: [wiktor2323] Moja kolej

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie [wiktor2323] Moja kolej

Na każdego musi przyjść czas..
    Tutaj trochę moich wypocin.
    Nie ukrywam, ze liczę na konstruktywną krytykę
    1.2.

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

sorry Cie bardzo, ale Twój czas przyszedł zbyt wczesnie, nie pokazałes nic z warsztatu (pomysł na ujęcie, praca z GO, no może trochę PSucia, choć na 2 zółte bliki w oczach modelki bardzo mi przeszkadzają)
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Bywalec Awatar MarcinG
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Światło- jest za ciemno, płasko.
    Tło- potraktowane mniejszą przesłoną (KIT cię ogranicza?) może by jakoś wyglądało- rozmyte jako gloryfikacji bokeh Teraz jest to po prostu szara firanka co ciekawe nie jest. Pierwsze zdjęcie słabo skomponowane- nie ma żadnej zabawy kadrem, czegoś co by przykuło uwagę ot mocne punkty po prawej wykorzystane- nudno. Największa wadą zdjęcia nr. 1 są dla mnie zgarbione plecy modelki co wygląda okropnie. Dodatkowo wygląda tak jakby sfotografowano ja z zaskoczenia (świetnie jest kiedy partyzantka daje naturalność, emocje- tutaj jednak mamy nijaką minę)
    Coś dziwnego dzieję się na szyi. Nie wiem czy nie przesadziłeś z obróbką - plastykowość skory.
    Na drugim przeszkadza mi ramię na pierwszym planie w rogu- znowu mniejsza głębia ostrości zadziałaby tu na korzyść, a niestety jej nie ma.

Nie bronią się pod żadnym względem. Oglądaj, czytaj, próbuj dalej. Zima jest wiec może warunki nie sprzyjają ale zachęcam do wybrania się w plener. Przy naturalnym oświetleniu, lepszym tle, będzie łatwiej o ciekawsze zdjęcia i będzie łatwiej je wykonać poprawie technicznie niż przy sztucznym świetle w pomieszczeniu. Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez MarcinG ; 19-01-2010 o 14:39

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Dzięki za sensowną krytyke Zdjęcia były robione od tak bez przygotowania.
    Masz racje kit mnie ograniczał w chwili robienia zdjeć, w tej chwili posiadam dodatkowo adapter m42 i heliosa. No nic w takim razie będe próbował i się dokształcał.
    ps.Co do zdjecia nr 1 i rozmycia twarzy to faktycznie może troche przesadzone
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez wiktor2323 ; 19-01-2010 o 15:00

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Zdjęcia były robione od tak bez przygotowania.
    To nie rób tak więcej.
    Przeczytaj Punkt 6. : http://canon-board.info/announcement.php?f=49&a=17

I przejrzyj/dopisz się do tego wątku: http://canon-board.info/showthread.php?t=30957

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ok następnym razem zrobie tak jak trzeba.
    Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów