Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Agencja foto

Domyślnie Agencja foto

Witam szukalem na goggle ale nie za dużo jest wiec pytam może ktoś miał lub przerabiał ten temat.

Chodzi o "Agencje foto" brzmi dumnie i otwiera drzwi czasami , czy są jakieś specjalne uwarunkowania do używania tej nazwy lub jej założenia samej agencji?
    -ilość fotografów , biuro itp itd.
    -Mcklain ma 4 fotografów tylko i funkcjonuje.

Dzięki za odpowiedz lub podpowiedz

Pozdrawiam Darek.
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    Witam szukalem na goggle ale nie za dużo jest wiec pytam może ktoś miał lub przerabiał ten temat.

Chodzi o "Agencje foto" brzmi dumnie i otwiera drzwi czasami , czy są jakieś specjalne uwarunkowania do używania tej nazwy lub jej założenia samej agencji?
    -ilość fotografów , biuro itp itd.
    W Polsce ? Nie ma żadnych :-)
    Wedle Słownika języka polskiego PWN agencja to:
    1. «firma wykonująca różne usługi»
    2. «instytucja zajmująca się zbieraniem informacji dla prasy, radia lub telewizji»
    3. «przedstawicielstwo jakiegoś przedsiębiorstwa, urzędu lub państwa»
    Prawo jednakże nie definiuje agencji jako takiej (chyba że konkretne instytucje, typu Agencja Mienia Wojskowego, Agencja Nieruchomości Rolnych) więc droga wolna, jeśli z marketingowego punktu widzenia pasuje Ci używanie takiej nazwy. Zwróć uwagę że znaczna część agencji obrotu nieruchomości czy agencji reklamowych to firmy jednoosobowe :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

Dzieki MacGyver
    W Eu to samo ktoś może wie stawiam piwo za info , oczywiście na miejscu u mnie

Używanie tej nazwy pomoże mi i otworzy drzwi jak wspominałem bo samo sport photography czy "galeria wujka Dariusza" nie zawsze .

Pozdrawiam Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Mozesz spokojnie rejestrowac jednoosobowa agencję rowniez w EU. Nie ma tu zadnych ograniczeń prawnych.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Mozesz spokojnie rejestrowac jednoosobowa agencję rowniez w EU. Nie ma tu zadnych ograniczeń prawnych.
    Jak będziecie w okolicy dajcie znać MacGyver,dinderi pójdziemy na browca i ploty , dziękuje bardzo za pomoc .
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 19-01-2010 o 15:55

Domyślnie

wydaje mi sie że mozesz załozyc firmę "zwykłą" i w samej nazwie uzyc "agencja fotograficzna" czy jakakolwiek inna
    i tym samym nie bedzie to instytucja zwana agencja tylko firma o nazwie "agencja xxx" ale podając nazwę agęcja xxx nikt nie bedzie wnikal czy to firma o nazwie agencja czy poprostu agencja.. tak przynajmniej ja to rozumuje.
    Ostatnio edytowane przez nagor ; 22-01-2010 o 14:37 Powód: mala literowka
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

firmy o nazwie "agencja xxx" to ja bym nie zakladal na twoim miejscu
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nagor Zobacz posta
    wydaje mi sie że mozesz załozyc firmę "zwykłą" i w samej nazwie uzyc "agencja fotograficzna" czy jakakolwiek inna
    i tym samym nie bedzie to instytucja zwana agencja tylko firma o nazwie "agencja xxx" ale podając nazwę agęcja xxx nikt nie bedzie wnikal czy to firma o nazwie agencja czy poprostu agencja.. tak bynajmniej ja to rozumuje.
    W świetle prawa, nie ma "niezwykłych firm", wszystkie są zwykłe i nie ma czegoś takiego jak "agencja". Agencja to określenie sposobu działalności, a nie odrębna forma prawna. Każdy może nazwać się agencją, bez względu czy jest sp. z o.o., s.a., s.j., s.c., czy osobą prowadzącą działalność gospodarczą. Tak samo, jak każdy może się nazwać Centrum Fotografii, Centrum Kafelków, Centrum Pogrzebowym, czy Pogrzebowym Supersamem.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uprawnienia umieszczania postów