Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Wątek: [dus.jakub] Pierwsze kroki w portretach

Dopiero zaczyna Awatar dus.jakub
    Miasto
    Kraków

Domyślnie [dus.jakub] Pierwsze kroki w portretach

Bardzo prosiłbym o rady i opinie.
    1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.
    Ostatnio edytowane przez dus.jakub ; 18-01-2010 o 19:54

Bywalec Awatar MarcinG
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ponumeruj je będzie łatwiej

Na pierwszych 4 wyprane kolorki, tonacja bez życia. Ciemne. Skóra sina jakaś.
    Trochę ciasno u góry na pierwszym. Wyobrażam sobie że było zimno ale rękawiczki trzeba było zdjąć- dziwnie wygląda skórzana, czarna, gruba rękawica w połączeniu z tym plasticzkiem do baniek
    3 dla mnie najsłabsze- można się przyczepić do mimiki modelki, a kadr - skos i ciecie głowy w ogóle mi się nie podobają
    4- wokół głowy modelki jaśniejsza aureola- pozostałość po nie skończonej obróbce? bo reszta tła była przyciemniana...dziwnie to wygląda.

Pozostałe trzy- znacznie podkręcił bym kontrast i zrobił jaśniej.
    Na pierwszym nie pozwoliłbym schować tej ręki za plecami ale to tam szczegół.
    Ostatnie jesy typu "bokeh rządzi" :grin: hehe w exifie przesłona 0,6- co to za szkło?
    Prosto centralnie no może się podobać- może tylko kadrowałbym z niższego pułapu
    i postarałbym pozbyć się tego daszku z tła.

Niezłe pierwsze kroki według mnie

Miasto
    Kraków

Domyślnie

zdjęcia 5,6,7 były robione heliosem 58 mm a 1,2,3,4 c50mm 1,8 dzięki za porady w 4. ta aureolka to po prostu winieta puszka to 350d.

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

najbardziej podoba mi się 5, choć chętnie bym widział więcej tej prawej ręki (we włosach na głowie lub szlufce spodni) a na 1 spojrzenie (oko) modelki. powodzenia.
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Miasto
    Kadzidło/Gdańsk

Domyślnie

Dla mnie najlepsze 7. Bardzo dobre jest. Trochę filmowy kadr, bardzo takie lubię. Przydałoby się może ciut więcej kontrastu. Można by też domknąć kadr z lewej, itd.. Wszystko po czasie. Ale kadr i spojrzenie modelki pięknie grają na plus. Naprawdę super.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wewe Zobacz posta
    Dla mnie najlepsze 7. Bardzo dobre jest. Trochę filmowy kadr, bardzo takie lubię. Przydałoby się może ciut więcej kontrastu. Można by też domknąć kadr z lewej, itd.. Wszystko po czasie. Ale kadr i spojrzenie modelki pięknie grają na plus. Naprawdę super.
    mi również się podoba a najlepsze jest to, że modelka żądała usunięcia tego zdjęcia ze wszystkich portali itp ponieważ jej zdaniem brzydko wyszła

Miasto
    Kraków

Domyślnie

aż tak są beznadziejne, że nikt nie odpowiada?

Miasto
    Kadzidło/Gdańsk

Domyślnie

3 ostatnie bez rewelacji. Zwykłe takie, niczym nie zaskakują, nie intrygują. Jeszcze tak patrze, że 2. całkiem ok. Z tym ze tinta można ściągnąć nieco. I drzewa trochę za dużo, ciąży w lewo. 6 naturalna i sympatyczna. A na 5 coś mi z piersiami nie pasuje...

Piszę tylko jaki jest mój ogólny odbiór, o technice już za dużo na tym forum.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

A teraz 2 zdjęcia z mojego prowizorycznego studia oraz pierwszej przygody z fotografią można tak rzec studyjną.
    11.
    12.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów