Ponumeruj je będzie łatwiej
Na pierwszych 4 wyprane kolorki, tonacja bez życia. Ciemne. Skóra sina jakaś.
Trochę ciasno u góry na pierwszym. Wyobrażam sobie że było zimno ale rękawiczki trzeba było zdjąć- dziwnie wygląda skórzana, czarna, gruba rękawica w połączeniu z tym plasticzkiem do baniek
3 dla mnie najsłabsze- można się przyczepić do mimiki modelki, a kadr - skos i ciecie głowy w ogóle mi się nie podobają
4- wokół głowy modelki jaśniejsza aureola- pozostałość po nie skończonej obróbce? bo reszta tła była przyciemniana...dziwnie to wygląda.
Pozostałe trzy- znacznie podkręcił bym kontrast i zrobił jaśniej.
Na pierwszym nie pozwoliłbym schować tej ręki za plecami ale to tam szczegół.
Ostatnie jesy typu "bokeh rządzi" :grin: hehe w exifie przesłona 0,6- co to za szkło?![]()
Prosto centralnie no może się podobać- może tylko kadrowałbym z niższego pułapu
i postarałbym pozbyć się tego daszku z tła.
Niezłe pierwsze kroki według mnie![]()
zdjęcia 5,6,7 były robione heliosem 58 mm a 1,2,3,4 c50mm 1,8dzięki za porady
w 4. ta aureolka to po prostu winieta
puszka to 350d.
najbardziej podoba mi się 5, choć chętnie bym widział więcej tej prawej ręki (we włosach na głowie lub szlufce spodni) a na 1 spojrzenie (oko) modelki. powodzenia.
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
aż tak są beznadziejne, że nikt nie odpowiada?![]()
3 ostatnie bez rewelacji. Zwykłe takie, niczym nie zaskakują, nie intrygują. Jeszcze tak patrze, że 2. całkiem ok. Z tym ze tinta można ściągnąć nieco. I drzewa trochę za dużo, ciąży w lewo. 6 naturalna i sympatyczna. A na 5 coś mi z piersiami nie pasuje...
Piszę tylko jaki jest mój ogólny odbiór, o technice już za dużo na tym forum.