najlepiej zapytaj się autora
on - zdaje się - tu też się udziela
mogę pozgadywać - długi czas i lampa spoza osi
długi czas + lampa na druga kurtynę i możliwe jeszcze ruszeniem body w trakcie migawki
Wg mnie lampa poza body+ długi czas naświetlania i błysk na 2 kurtynę.
dokładnie takie coś się robi lampą na kablu - oczywiście nastawioną na drugą kurtynę. ISO ok 400 czasy rzędu 0"4-1/4s przesłona 4,5-5,6 aby załapać w miarę obraz jeśli się poruszy a AF już w innym miejscu nastawi punkt ostrości. Technika wykorzystywana najczęściej na koncertach HC
Ostatnio edytowane przez cHeli ; 18-01-2010 o 18:25
hehe to moja fota :P
cheli ma racje ,,dokładnie takie coś się robi lampą na kablu - oczywiście nastawioną na drugą kurtynę. ISO ok 400 czasy rzędu 0"4-1/4s przesłona 4,5-5,6 aby załapać w miarę obraz jeśli się poruszy a AF już w innym miejscu nastawi punkt ostrości. Technika wykorzystywana najczęściej na koncertach HC``
tą lampe trzymasz w drugiej wyciągniętej ręce, czy co??, tą fote pokazał mi jakiś Twój znajomy, ale nie wiedział jak to zrobiłeś
30D + 17-75 4.5 5.6 IS + 50 1.8 + chęci
I eat EMO children for breakfast
nooo tak na kablu
Niesamowicie prosty myk, który można osiągnąć również za pomocą lampy wbudowanej, a jakie robi wrażenie :]
I sprawdza się nie tylko na koncertach, ale i weselach, imprezach firmowych czy bibach rodzinnych...