Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 66

Wątek: 24-105/4.0 IS L - ktos potrzebuje

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Tak przy okazji pozwole sobie zacytowac jedna wypowiedz, ktora
    moim zdaniem swietnie oddaje klimat roznego rodzaju forum'ow :-)

Well, let's see. So far on this board in the last two weeks, I've read that the
    5D focuses as well as a 1DII in servo. I've read that it doesn't focus in servo.
    I've read that a crop of a 5D picture to the same field of view as a 1DII or 20D picture is much sharper. I've read that it is less sharp.

I've read that, with a wide angle lens, it is sharp from corner to corner. I've read that it is soft and has vignetting in the corners.

I've read that it is feels more solidly built than a 20D and that it feels less solidly built than a 20D.

I've read that the size feels good, and I've read that it is too small.

I've read that the larger LCD is the greatest thing since sliced bread, and I've read that the LCD is darker and harder to view, in spite of its size, than that of a 20D.

I've read that it focuses faster than a 20D and that it focuses slower than a 20D. I've read that there is less shutter lag than a 20D or 1DII and that there is more shutter lag.

The only thing I can figure is that Canon must be shipping out two different versions of camera. Actually, what I'm reading is pretty much par for the course with any new body. Like with other bodies, it's likely that the actual performance will be somewhere between the two extremes. What does disappoint me, though, is that I've only seen one picture posted of somebody's cat take with a 5D.

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    Tokina 17/3.5 ATX Pro (własnie na nią czekam), lub zmaina systemu na Nikon.
    To drugie odpada, poszukam sobie więc opinii na temat tej Tokiny. Chyba, że zaoszczędzisz mi czas i sam zapodasz jakieś linki :wink:
    Tak, czy inaczej, dzięki za podpowiedź!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Tokina 17/3.5 ATX Pro (własnie na nią czekam), lub zmaina systemu na Nikon.
    Przygotuj sie, ze jest troche CA z tym szklem. Usuwasz to latwo w PS.
    A poza tym to moje ulubione szerokie szklo (mam jedno :-))

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    To drugie odpada, poszukam sobie więc opinii na temat tej Tokiny. Chyba, że zaoszczędzisz mi czas i sam zapodasz jakieś linki :wink:
    Ja mam i bardzo lubie.

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    Tak przy okazji pozwole sobie zacytowac jedna wypowiedz, ktora
    moim zdaniem swietnie oddaje klimat roznego rodzaju forum'ow :-)
    Ludzie listy piszą...
    W rzeczonej sprawie masz jednak gołe fakty w postaci kilku zdjęć! Chyba, że zostały spreparowane przez jakiegoś złosliwego nikoniarza
    A jak mawiają przedstawiciele nacji gdzie mieszkasz, jeden obrazek wart więcej niż tysiąc słów. Z faktami zaś trudno polemizować.

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    http://194.100.88.243/petteri/pont/R...T-X_17_mm.html - najlepsze review jakie znalazłem w sieci. Ocena na fredmiranda http://www.fredmiranda.com/reviews/s...&cat=41&page=1
    Pentax K-5 II, Leica M9

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Dzięki Arkan :grin:
    Czy ktoś próbował co potrafi ten obiektyw na pełnej klatce?
    I jeszcze pytanie, czy AF/MF przełącza się w ten sam kuriozalny sposób co w Tokinie 28-70?
    Ostatnio edytowane przez Jurek Plieth ; 07-10-2005 o 14:54

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C41photocrew
    ...........i cisza
    ja coś powiem w środę. albo 28-70L albo 24-70L... albo 24-105L. ze zmianą puszki chwilkę się wstrzyman, aczkolwiek już patrzę w stronę 1D :-)
    gra i buczy bebop

Zablokowany Awatar C41photocrew

Domyślnie

a jak to jest z 5D (pewnie przez uwage nie doczytalem) jest uszczelniony jak 1??

kurde fajny masz wybor chcialbym tez miec fundusze hehe kurde 24-105 hmmm niby ok ale f4 a IS nie zatrzyma np ruchu 28 kurka torche brak tych 4mm a 24-70 lek przed walnietym egz. no ale co ja tam moge i tak kasy brak

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C41photocrew
    kurde fajny masz wybor chcialbym tez miec fundusze hehe kurde 24-105 hmmm niby ok ale f4 a IS nie zatrzyma np ruchu 28 kurka torche brak tych 4mm a 24-70 lek przed walnietym egz. no ale co ja tam moge i tak kasy brak
    w środę powiem ile zapłaciłem i za co, natomiast z przecieku wiem że cena 24-105L będzie sporo niższa niż jest. ale póki nie ma faktury to jest to tylko plotka.
    gra i buczy bebop

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów