Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: odwaga cywilna do robienia zdjęć ...

Bywalec Awatar Maciej
    Miasto
    Babimost

Domyślnie

Ale własnie chyba o to chodzi żeby to uczucie przełamać. Popatrzcie tylko na foto-reporterów prasowych. Oni ten dylemat mają na codzień ale przecież chodzi o to żeby zdjęcie coś mówiło, przekazywało jakieś treści ale bez robienia zdjęć w takich sytuacjach nie da rady.
    Ja też często odkładam aparat kiedy czuję że naruszę czyjąś prywatność, intymność itp. ale później mam do siebie żal że zrejterowałem bo zdjęcie mogło być przepiękne.

Bywalec Awatar Robert P.
    Miasto
    Komorniki/wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciej
    Ale własnie chyba o to chodzi żeby to uczucie przełamać. Popatrzcie tylko na foto-reporterów prasowych. Oni ten dylemat mają na codzień ale przecież chodzi o to żeby zdjęcie coś mówiło, przekazywało jakieś treści ale bez robienia zdjęć w takich sytuacjach nie da rady.
    Ja też często odkładam aparat kiedy czuję że naruszę czyjąś prywatność, intymność itp. ale później mam do siebie żal że zrejterowałem bo zdjęcie mogło być przepiękne.
    Tez mam do siebie zal, to mogło by być fajne zdjecie.
    350D+grip::EF 28-90/4-5,6::EF 50/1,8::EF 70-200/4 L
    www.pilaczynski.net

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Coz, troche na ten temat bylo mowione przy okazji dyskusji o filmie War Photographer.
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Bywalec Awatar GoTo
    Miasto
    Ząbki, mazowieckie

Domyślnie

A jak jest z ewentualną publikacją, czy choćby pokazaniem tu na forum, takiego naruszającego czyjąś intymność zdjęcia? Bo przemóc się i zrobić fotkę to jedno, a jeśli wyjdzie z tego super kadr to co? Do szuflady?
    EOS 300D UnD | Tokina AT-X 270 AF Pro II 28-70 f/2.6-2.8 | Canon EF 50 f/1.8 II | Tamron 75-300 f/4-5.6 LD | Sigma 18-125 f/3.5-5.6 DC
    Speedlite 420EX +Omni-Bounce | Lowepro SlingShot 200 AW | Hama Star 63 | karty Kingston
    Zenit 11 | Helios 58 f/2 + pierścienie makro

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja bym pokazywał.
    Pewnie troche nielegalnie... ale martwiłbym sie później.
    (a jak wyjdzie super fotka, to się pewnie nikt nie obrazi).
    Miałem już keidyś taki rpzypadek - zrobiłem fotkę fajną --> matki z dzieckiem.
    Wystawiłem je w necie i ta pani do mnie napisała, że jest zdziwiona że je tu widzi... ale nie przeszkadza jej to.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Domyślnie

odpowiedz sobie na pytanie, czy robisz cos zlego. Jesli wedlug samego siebie nie robisz nic zlego, to sadze, ze odwagi Ci przybedzie. I tak jak pisali, trzeba sie usmiechac, czasem pytac, czasem nie. Nie ma zadnej reguly.
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Domyślnie

też pare razy byłem takiej sytuacji. Co do fotografowania strauszek to nie boje sie tego aż tak bardzo, moim zdaniem gorzej jest z dziećmi. Zrobisz fotke dziecku bawiącemu sie w piaskownicy a tu nagle zza rogu wybiegnie rozgoryczona mama i zacznie posądzać ciebie o pedofilie. [i odpowiadam sobie na pytanie: nie robie nic złego, ale dla tej matki.... niewiadomo]

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zabol
    też pare razy byłem takiej sytuacji. Co do fotografowania strauszek to nie boje sie tego aż tak bardzo, moim zdaniem gorzej jest z dziećmi. Zrobisz fotke dziecku bawiącemu sie w piaskownicy a tu nagle zza rogu wybiegnie rozgoryczona mama i zacznie posądzać ciebie o pedofilie. [i odpowiadam sobie na pytanie: nie robie nic złego, ale dla tej matki.... niewiadomo]

ciesz sie ze na zachodzie nie mieszkasz, tam zza rogu miast matek lubi wyskakiwac ichniejsza "milicja"
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Domyślnie

z ichniejszą milicja to pewnie jeszcze gorzej niz z matkami

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zabol
    z ichniejszą milicja to pewnie jeszcze gorzej niz z matkami
    no wlasnie tamci sie nie cackaja w oskarzenia tylko na dziendobry do ciupy, i teraz udowodnij ze nie miales zlych zamiarow...
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów