http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/archivepix.html
Archwium astronomicznych "zdjęć dnia" NASY.
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/archivepix.html
Archwium astronomicznych "zdjęć dnia" NASY.
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
trabant xt + Tair 300 od ruskich + konwerter x2 + ostrzenie na nieskonczonosc![]()
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
Czyja to fotka thorin? Bo napewno nie Twoja
To fotografia galaktyki NGC613 wykonana teleskopem VLA, aktywna srednica optyki 8.2m.
Troche pomyliles instrumenta...
P.S. Nawet gdybys chcial sie na nia zasadzic z Tairem to konweter tylko popsul by sprawe. Zeby zrobic taka fotke obiektywem (oczywiscie identycznej niema szans), musial bys naswietlac matryce kilka/kilkadziesiat godzin i uzyc montazu ktory poprowadzil by ten zestaw o wartosci rzedu kilkudziesieciu tys. $... Galaktyki to zwykle obiekty rozlegle, czesto wieksze od ksiezyca w pelni. Niestety (a moze stety) swieca swiatlem wlasnym, a raczej miliardow gwiazd z ktorych sie skladaja, i przy okazji znajduja sie miliony a nawet milardy lat swietlnych od nas (stad ich mala jasnosc).
Ostatnio edytowane przez Andee ; 03-10-2005 o 23:29
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
Godosz, żeś z ręki bez statywu takiego ptoszka ustrzelił?Zamieszczone przez thorin
a un mi jeszcze tak: "cirli cirli cirli" robiołZamieszczone przez gonzo44
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
gwiazdorskie jajca se Pany robita.. oj nieladnie.. nieladnie..
a ja zdjecia Marsa robie dosc prosto.. wystrzeliwywuje z domowej proczy mojego 350d w kosmos i ustawiam samowyzwalacz na czas dotarcia do marsa.. potem oczywiscie lapie go jak wraca..![]()
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
co prawda nie gwiazdy ale księżyc i w dodatku mojego autorstwa
zrobine canonem A95
EOS 5d mkII ++++ i jeszcze lampa :-)
Nie, pstryknął fotkę z podręcznika do astronomii![]()
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
lol![]()
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.