Trochę nie rozumiem.. Jak mniej istotna jest jakość zdjęć to czemu nie hybryda czy kompakt? Skoro nie chcesz wizjera.. W hybrydach i kompaktach masz wszystkie fajne programy, uchylne wyświetlacze i masę innych wybajerzonych bajerów, a jeśli jednak wolisz lustro to w Sony Alpha 300 ekranik jest ruchomy (w nowszych korpusach pewnie też!).
Nie chcę być złośliwy, ale chyba ciężko będzie Ci tu uzyskać satysfakcjonujące Cię odpowiedzi, jeśli chcesz kupić lustrzankę bez wizjera..
Pzdr
no to trzeba szukac info na forum soniacza
no comment...
MariuszJ: avatar może Cię trochę nakierować ale chyba nie w tą stronę, o której myślisz ;>
Lukaasz: jakość zdjęć jest mniej istotna tylko od LV i odchylanego LCD, ale to nie znaczy, że mi na tym nie zależy (jest to na drugim planie - czyli wciąż ważne). Poza tym nie chce żadnych bajerów i automatów z kompaktu (przecież nie pisałem, że mi na tym zależy). Nie napisałem, że chcę "lustrzankę bez wizjera". Nie przeszkadza mi on w niczym, ale tez jest mi on całkowicie zbędny ;-)
Jago, Adamek13: thx
Ostatnio edytowane przez rogal_ ; 16-01-2010 o 02:06
w sumie szkoda, ze nasze lustra nie maj odchylanego LCD. Pamietam swietne czasy mojego s2 is - lcd wiele razy sie przdawalo zwlaszcza przy zdjeciach zwierzat i ich perspektywy postrzegania otoczenia. Teraz musze sam sie klasc na ziemi :P
6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4