W nocy moje body odpoczywanie mam zwyczaju nocnych zdjęć.
Jeżeli chodzi o słabe światło to co masz na myślibo wiesz każdy myśli inaczej i każdy ma inną wyobraźnie.
![]()
W nocy moje body odpoczywanie mam zwyczaju nocnych zdjęć.
Jeżeli chodzi o słabe światło to co masz na myślibo wiesz każdy myśli inaczej i każdy ma inną wyobraźnie.
![]()
Chodzi o to, że jeśli Tamronem zrobisz przykładowo zdjęcie:
Przysłona 4 Czas 1/20 sekundy i stwierdzisz, że czas jest za krótki bo masz poruszone zdjęcie to wtedy zmniejszysz przysłonę o 1 działkę i czas skróci się dwukrotnie, czyli:
Przysłona 2.8 Czas 1/40, w obu proponowanych Canonach tej czynności nie będziesz mógł wykonać z tego względu, że tam minimalna wartość przysłony wynosi 4.
No już Cię doskonale rozumiemWięc jednak obstawiam za lepszym światłem
.
Dzisiaj na uczelni będę miał sporo wolnego czasu to dokształcę się jeszcze i ewentualnie będę pytał.
Dzięki za pomoc !
A oprócz tego przy 2.8 będziesz miał większe możliwości zabawy z głębią ostrości i fajniejszy bokeh (rozmycie tła) niż przy 4 a to jest wielka frajda...![]()
Witam ponownie. Więc ostatecznie wybór padł na
Tamron 28-75 i C 50 f1.8. Do tego filtry. Jutro jade do fotopanoramy oddać puszke do czyszczenia i nabędę wyżej wymienione obiektywyphoto relacja za kilka dni
![]()
Pozdrawiam
sz4kal !!
Ja bym tam nie oddawał puszki do czyszczenia![]()
“Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, a mistrz martwi się o światło.”
EOS 50D+17-40 L +24-105 L+70-200 4.0 L+EXTENDER 1,4+METZ AF50
szymanek dlaczego nie chciałbyś tam oddawać puszki ?
P.S Po przeczytaniu wcześniejszych postów napisanych przez Ciebie nie mam jak na razie powodów aby się czymkolwiek martwić.
Ostatnio edytowane przez sz4kal ; 09-02-2010 o 00:21
Ostatnio czyścili tam koledze 40D, i dramat.Ale to jeden przypadek![]()
Ostatnio edytowane przez szymanek1986 ; 09-02-2010 o 00:51
“Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, a mistrz martwi się o światło.”
No naprawdę wyczerpującą napisałeś swoją wypowiedź, może jakieś szczegóły, czy może dramat jest jedynym szczegółem![]()
Pozdrawiam
szymanek1986. Człowieku miałeś chociaż raz w życiu zapiętą Lke na puszce ? sądząc po postach wcześniej, Lka dla Ciebie chyba istnieje tylko za szybą w fotojokerze (bez obrazy dla innych ! )
Ostatnio edytowane przez sz4kal ; 09-02-2010 o 01:59
Wzięli pieniądze za czyszczenie, a syf jak był tak zostałł .Bo po 2 dniach znowu pojawiły się paprochy na matrycy,a w tym czasie aparat był używany w domowych warunkach (na takim poziomie samemu można sobie korpus wyczyścić,wystarczy kupić gruszkę).Nie wiem podać Ci jeszcze numery czyszczonego body, żeby wyczerpać temat![]()