Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 73

Wątek: Canon EF 20-35 2.8L

Manu
    Guest

Domyślnie

Za pół roku znajomy fotograf prasowy będzie wymieniał sprzęt i mam okazję kupić ten obiektyw - intensywnie używany, obity nieźle na filtrze, ale sprawdzałam szkła - czyściutkie, bez rys, stale chronione tym filtrem. Ciągle nim fotografuje.
    I teraz mam pytanie: jaka jest żywotność tego silniczka AFD ? Mogłabym go mieć za ok. 1000 zł - opłaca się ? Chyba byłby bez osłony.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Manu Zobacz posta
    Za pół roku znajomy fotograf prasowy będzie wymieniał sprzęt i mam okazję kupić ten obiektyw - intensywnie używany, obity nieźle na filtrze, ale sprawdzałam szkła - czyściutkie, bez rys, stale chronione tym filtrem. Ciągle nim fotografuje.
    I teraz mam pytanie: jaka jest żywotność tego silniczka AFD ? Mogłabym go mieć za ok. 1000 zł - opłaca się ? Chyba byłby bez osłony.
    Bierz,warto.

Pełne uzależnienie

Domyślnie 20-35 L - zapytanie

Witam - zakladam nowy wate kutaj - poniewaz dotyczy szkla.

A wiece tak
    Moge po bardzo (tak mi sie wydaje) okazyjnej cenie kupic 20-35 2.8 L (stara Lka - pre pre 16-35)
    Dzis spotkalem sie z sprzedawca i obejrzalem szkielko (o czym zaraz).

Szklo dziala super (oczywiscie nie jest to USM ale AF jakos za wolny nie jest - tyroche go szychac - ale i tak ciszej niz np. Sigma 70-300 - znacznie).

Oczywiscie jest maly haczyk (a nawet 2)
    1) na przedniej soczewce od wewnetrzen strony (nie na szkle - tylko z boku) sa biale plamki (brud - jakis stary ze sie og nie "wstrzasnie") - nie ma to wczele - ale to wcale zadnego wplywy na zdjecia (od 2.8 do 16 go przejechalem j 0 sladow plamek) - w srodku zandyxch syfow - rysek - nic.
    Oslona nie zniszczona - caly czas podpiety byl B+W UV Slim
    2) tutaj troche gorzej
    Zacina sie pokretlo zmiany ogniskowej (czasmi dziala czasmi nie) - caly czas szklo dziala w zakresie powiedzmy 20-33 - ostatni kawaleczek sie zacina - po paru obrotach piersiceniem - dziala w calym zakresie

Moje pytanie jest takie - czy byscie sie interesowali takim szklem i ile to jest warte na dzien dzisiejszy?

Dzieki wielkie za zainteresowanie postem (jesli admin uwaza ze post powinien wyladowac gdzie indziej - prosze o przeniesienie)

Coś już napisał Awatar danny
    Miasto
    Haga (NL)

Domyślnie

ebay mowi ze cenia sobie egzemplarze w dobrym stanie na poziomie 400eurasi (czyli ~1400 zeta) a w stanie prawie nowka o ok. 100-150eurasi wiecej; na moj wid troche pobozne zyczenia, ale wolny rynek.. tak?
    te zacinanie troche zachmurza krajobraz (syfy na szkle by mnie nie martwily - mialem stare m42 z syfami i nie rzutowalo wogole).
    wracajac do zacinaczki - osobiscie w ten konkretny egzeplarz bym wbil lache - kto wie co tam jest wytarte, czy i ile moze sie choroba pogorszyc. tak wiec ten konkretny bym olal jak mowie, aczkolwiek wogole samo szklo moze byc i nawet calkiem ciekawe....

ps. a ile sobie sprzedawca zyczy za te cudo, jesli mozna zapytac?
    analog i prajmy.
    cyfra gdzieś w kącie.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

przeliczajac na PL (waluty.wp.pl - dziewczynie brak troche do innego szkielka a ma 10D, 20D, D30 oraz D70 ze stajni NIkona i pare szkielek - chce ona kupic 24-70 i juz jest lekko splukana i brak jej do 24-70) cana = 522.83 PLN (chce 100 funciakow- tyle jej brak do 24-70 okazyjnie chce go kupic - bylem w tym czasie jak sie z gosciem spotykala i go ogladala) (wracalem z nim katrem - jechal stacje dalej)
    Ostatnio edytowane przez mor_feusz ; 25-10-2007 o 12:52

Miasto
    Haga (NL)

Domyślnie

cena dobra... nawet bardzo.... zastanawiam sie czy te zaciecie jest tego warte... mozna by sie pokusic o naprawe zeby bylo zupelnie miodnie, kwestia jest, czy nie wyjdzie sie na tym jak zablocki na mydle.
    z tego co wiem to zabawki kanona z reguly sie nie psuja - a jak juz sie psuja (bez gwarancji) to moze byc bardzo bolesne finansowo.

hmmm... po przemyslaniu, jednak mimo bardzo kuszacej ceny bym olal ta konkretna okazje.
    analog i prajmy.
    cyfra gdzieś w kącie.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

I tak tez zrobie - mowie - nie dziala, nie dziala, dziala, dziala, dziala, dziala, niedziala, dziala, dziala, dziala, - mniej wiecej tak

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Jezeli brać takie szkło, to tylko w pełni sprawne, bo Canon nie produkuje już części do nich, więc jak coś się zepsuje, to trzeba szukać we własnym zakresie.

Miasto
    Haga (NL)

Domyślnie

czyli jak z lekko przechodzona prezerwatywa co lezala w portfelu od....no kiedy tam... bedzie dzialac? bedzie...nie bedzie.... bedzie... nie bedzie....
    analog i prajmy.
    cyfra gdzieś w kącie.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

za 600zł to bym brał z miejsca - zwłaszcza, jeśli dobrze działa optycznie i jeśli tak jak mówisz - zacina się tylko przy ponad 30mm
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów