Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 81

Wątek: Nikon D2Hs nadal za $3.5K (!!!)

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Czemu? Przeciez dobre aparaty wypuszcza, a ze pewnie zdrozeja? To wtedy inny producent odkryje nisze i cala zabawa zacznie sie od nowa.
    noto mnie pocieszyles
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Czemu? Przeciez dobre aparaty wypuszcza, a ze pewnie zdrozeja? To wtedy inny producent odkryje nisze i cala zabawa zacznie sie od nowa.
    nie bardzo. gdyby to bylo takie proste, to Sony juz by bylo potentatem na rynku. bo pod wzgledem elektronicznym jest mocno do przodu. a dlaczego nie jest...?

ano wlasnie

Nikon niestety ma za duzo fanatykow. jakby uzytkownicy byli bardziej normalni (nie mowie ze wszyscy) to by wiecej cisneli i nie dawali sobie wciskac odgrzewanych kotletow z literka "s", tylko wymusili wypuszczenie po li i jedynie 4 latach nastepcy D100. a tak to Nikon ma ich w dupie (bo i tak kupia ochlapy, ktore im sie rzuci) i sie nie stara. a przy braku konkurencji Canon robi co mu sie tylko podoba...

proponuje popatrzec na rynek PC i firme Microsoft. bo lada dzien Canon bedzie z takim samym "entuzjazmem" witany. i to na wlasne, pieprzone zyczenie aroganckich bubkow z Nikona, ktorym nie chce sie zauwazyc, ze era fotografii analogowej minela i ze trzeba juz czegos nowego, zeby zdobyc nowych klientow. a nie tracic obecnych, poza garscia fanatykow.
    www albo tez flickr

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

a nie jest tak, ze jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma? w tym przypadku albo masz Nikona D70.. albo serie D2..

D70 na tyle dobrze sie sprzedaje ze widocznie firma nie widzi na chwile obecna potrzeby wprowadzenia czegos pomiedzy amatorska 70'tka a profesjonalna 2'ka

do tego dochodzi matryca - w tym przypadku Nikon uzalezniony jest od Sonego.. dlaczego nikt nie bierze tego pod uwage? przeciez bez nowej matrycy bez sensu jest wypuszczenie nowego aparatu..

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

pn_ czytam sobie te Twoje posty i wiesz co ? zaczynasz sie robic nudny z tym "podaj zrodlo", juz nie mowiac ze mam wrazenie ze na sile starasz sie trolowac. Wez zdejmij te zolte okulary i zacznij normalna dyskusje z ludzmi, ok ?
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polaco
    pn_ czytam sobie te Twoje posty i wiesz co ? zaczynasz sie robic nudny?
    To nie czytaj. Widzisz "pn", skipujesz.

z tym "podaj zrodlo"
    Chodzilo o D200, ciekawilo mnie to, nigdzie nic nie ma na ten temat, wiec chcialem sie dowiedziec skad ta informacja. Czysta ciekawosc.

Jak raz dla zartu, zeby pokazac bezsens powtarzania plotek, napisalem, ze w 20D po 20tys. fotek matryca wypala sie na srodku, to szaleni fanatycy nie zauwazyli ironii i nie pytali o zrodlo, tylko od razu mnie zwyzywali.

Wez zdejmij te zolte okulary i zacznij normalna dyskusje z ludzmi, ok ?
    Wlasnie to robie. W przeciwienstwie np. w tym momencie do Ciebie.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak raz dla zartu, zeby pokazac bezsens powtarzania plotek, napisalem, ze w 20D po 20tys. fotek matryca wypala sie na srodku, to szaleni fanatycy nie zauwazyli ironii i nie pytali o zrodlo, tylko od razu mnie zwyzywali.
    Hmmm, jedynego fanatyka jakiego ja tu widze to jestes wlasnie Ty

Wlasnie to robie. W przeciwienstwie np. w tym momencie do Ciebie.
    LOL, wiesz co ? poprawiles mi humor
    Troche moich knotow

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Hmmm, jedynego fanatyka jakiego ja tu widze to jestes wlasnie Ty
    Ja mam aparat, ktory lubie i nie kupie innego, ani Nikona, ani Canona, ani Minolty, ani Pentaxa... wiec jest mi obojetne co sie ukaze, nie ukaze, kto wiecej sprzeda itd.

LOL, wiesz co ? poprawiles mi humor
    Wiem. Zauwazylem. Ze dyskusja u Ciebie polega na przesmiewkach i jakichs pisaniach dla samego pisania.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wiem. Zauwazylem. Ze dyskusja u Ciebie polega na przesmiewkach i jakichs pisaniach dla samego pisania.
    Ciekawe, bo ja mam dokladnie to samo wrazenie w stosunku do Ciebie. Coz, z mojej strony EOT, szkoda mi klawiatury na glupoty.
    Troche moich knotow

Domyślnie

Snowboard: chyba zapomniales do kogo skierowany byl i nadal jest D2H... Nie podniecaj sie tak, bo nikon zarobil na tym aparcie taka kase, ze moze spokojnie grzebac sie z D200 Poza niedopatrzeniem w postaci psujacych sie pomiarów ten aparat to rarytas dla (no wlasnie!) dla reporterow prasowych, ktorym niepotrzebne 3200iso i wielka rozdzielczosc, ale szybkostrzelnosci i doskonala ostrosc z perfekcyjnym i-TTL flash'a.
    Nie jest to jaka marna imitacja pseudo-ostrzacego aparatu (20D, 1dmkII) (cholera ze tez akurat musze go kupic), tylko porzadny kawalek sprzetu do porzadnych szkiel

Zgodze sie, ze te 4mln to ciut za ,malo (6 by styknelo), ale w USA ten aparat pozostaje podstawowym wyposazeniem 70% redakcji, ktore zreszta kupily ten aparat na przedzanowieniach i juz Nikon byl do przodu

Dla mnie o niebo gorszym ruchem byl ten nieszczesny D2X (cena!) i poprawiony D2Hs za koszmarne ponad 3000usd.

A co do D200 to zapomnijmy na razie. Szkoda slow. Juz chyba nikt nie watpi, ze nikon daje ciala na całej linii.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek
    Zgodze sie, ze te 4mln to ciut za ,malo (6 by styknelo), ale w USA ten aparat pozostaje podstawowym wyposazeniem 70% redakcji, ktore zreszta kupily ten aparat na przedzanowieniach i juz Nikon byl do przodu

Dla mnie o niebo gorszym ruchem byl ten nieszczesny D2X (cena!) i poprawiony D2Hs za koszmarne ponad 3000usd.

A co do D200 to zapomnijmy na razie. Szkoda slow. Juz chyba nikt nie watpi, ze nikon daje ciala na całej linii.
    Znaczy, ze D2H jest podstawowym wyposazeniem 70% itd?
    Naprawde swietny dowcip na poczatek dnia :-)
    D2H ze swoim wspanialym zachowaniem w wyzszych ISO (to dla niego juz 400),
    byl po prostu niewypalem. Gdyby Nikon od razu wypuscil D2Hs, nie byloby
    takiej kompromitacji. To swoja droga niezle brzmi gdy slyszy sie kolejna
    mantre wyznawcow Nikona - Canon wypuszcza wszystko na lapu capu,
    by szybko duzo sprzedac, a Nikon celebruje inzyniersko swoje produkty
    do perfekcji i dopiero sprzedaje. D200 musi dopiero byc perfect!
    Ja juz widze, co bedzie jak go w koncu wypuszcza. Wyznawcy udowodnia,
    ze wiecej niz 10MP nikomu nigdy nie jest potrzebne itd.
    Paranoja. A Canon ma to wszystko gdzies i obiektyw f4 wycenia na $1200.
    I tyle na tym korzystamy.

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów