Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 81

Wątek: Nikon D2Hs nadal za $3.5K (!!!)

Bywalec Awatar esenpe
    Miasto
    Warmia

Domyślnie

snowboarder - nie rozumiem twojego posta, zasmieca tylko forum, btw mimo ze mam Canona 300D bede mial 20D, uwazam, ze np. D70s to bardzo dobry aparat i w ogole po co te pieprz... ze nikon nic nie robi, a niech sobie nie robi, czy tak bardzo Cie to boli zeby pisac posta o "niczym"?
    [OKO] - [20D | C18-55IS | C50 | S70-300APO | S600R | TAMRAC ]

Domyślnie

Asterixie - juz to omawialismy pare razy. Przeciez to jest forum i sluży dyskusji
    Daj pożyć i pogadać, nawet jeśli: "Ale to już było... "

pzdr

Cytat Zamieszczone przez asterix
    mysle ze czesc z tu piszacych powinna zajac sie czytaniem ksiazek o foto i ogolnie fotografowaniem a nie debata nikon vs canon. Obie firmy maja potezne tradycje i wielu zwolennikow.. no ale taka nasza cecha narodowa by wiecej gadac niz robic

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    a przy okazji, ja nie deska, ja tylko na desce jezdze :-)
    Swoja droga sezon sie zbliza bardzo szybko, wiec moj zapal
    zdecydowanie zostanie przesuniety w druga strone :razz:

wybacz, ale masz taki niepolski i skomplikowany nick, ze trudno sie pisze. Nie chcialem Cie urazić deskorolkowiczu!?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek
    A co do D200 to zapomnijmy na razie. Szkoda slow. Juz chyba nikt nie watpi, ze nikon daje ciala na całej linii.
    O przepraszam, swiatowa premiera:

http://www.fotoklik.pl/shop.php?pid=5896

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

O przepraszam, swiatowa premiera:
    http://www.fotoklik.pl/shop.php?pid=5896
    klikam, klikam... i zaraz tam EOS-a 3D znajde. i Minolte 9D i Pentaksa *istD++ a jak bozia da to i 15-300/2.8 L
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek
    Nie wyrokuje, jak ty, ktory z nich jest lepszy. Przytaczam fakty zasiegniete z zagranicznych forów (bo badan nikt nie robi) i generalne zjawisko jakim jest przewaga Nikona w mediach zachodnich (a wlasciwie w US).
    Fakty są takie że canon jeśli chodzi o sprzęt reporterski ma 70% rynku światowego i się nawet tym gdzieś chwalił – musiał bym poszukać gdzie. Inna sprawa że canon ma dużo przewagę na rynku w europie. W stanach o ile dobrze pamiętam nikon stoi dobrze. Japonia to już w ogóle inna bajka. Wiec po co nikon ma wydawać kasę na opracowywanie nowych modeli skoro jego obecne się sprzedają a użytkownicy tego systemu sami nawzajem się przekonuje że nikon dopracowuje modele i grzecznie czekają. Ja się zgadzam z tym bo 70 to jest nadal dobry aparat, 4mpx do gazety codziennej gdzie zdjęcie jest wielkości kilku centymetrów wystarcza aż nadto. Canon robi „na szybko” aby zarobić, a jak zdąży przed konkurencja to zarobi jeszcze więcej. Nie jest uznawany za markę „kóltową” i jak by nie wyprzedał konkurencji technologicznie to wcale by mu nie było łatwo

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

najglosniej krzycza ci co maja D70 i jeden, dwa obiektywy. Dla nich przejscie na Canona nie kosztowaloby prawie nic, ale ida
    w zaparte.
    Wytlumacz mi, po co uzytkownik D70 i dwoch obiektywow mialby zmieniac sprzet na Canona, majac do wyboru trabanta ala ruski plastik z denkiem od butelki, albo az 500 euro drozszego 20D, bez widoku na rozsadny, mozliwy do zaplacenia obiektyw (ze o spocie juz nie wspomne :-)).

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Wytlumacz mi, po co uzytkownik D70 i dwoch obiektywow mialby zmieniac sprzet na Canona, majac do wyboru trabanta ala ruski plastik z denkiem od butelki, albo az 500 euro drozszego 20D, bez widoku na rozsadny, mozliwy do zaplacenia obiektyw (ze o spocie juz nie wspomne :-)).
    no wiec tym bardziej jest dziwne, dlaczego to wlasnie tacy najwiecej krzycza...
    www albo tez flickr

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polaco
    pn_ czytam sobie te Twoje posty i wiesz co ? zaczynasz sie robic nudny?
    To nie czytaj. Widzisz "pn", skipujesz.

z tym "podaj zrodlo"
    Chodzilo o D200, ciekawilo mnie to, nigdzie nic nie ma na ten temat, wiec chcialem sie dowiedziec skad ta informacja. Czysta ciekawosc.

Jak raz dla zartu, zeby pokazac bezsens powtarzania plotek, napisalem, ze w 20D po 20tys. fotek matryca wypala sie na srodku, to szaleni fanatycy nie zauwazyli ironii i nie pytali o zrodlo, tylko od razu mnie zwyzywali.

Wez zdejmij te zolte okulary i zacznij normalna dyskusje z ludzmi, ok ?
    Wlasnie to robie. W przeciwienstwie np. w tym momencie do Ciebie.

zwoli
    Guest

Domyślnie

Powiedzcie mi prosze dlaczego spora ilosc posiadaczy Canonow tak nienawidzi Nikona ze co kilka dni musi wypisywac te dziecinne dyskusje?

Przeciez i tak dla 99.99% z Was nie ma znaczenia czym robicie zdjecia bo i tak robicie je conajwyzej do rodzinnych albumow.

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów