Czemu sie tak boisz? Masz akcje Nikona, czy tez moze planujesz zmiane systemu?Zamieszczone przez Krakers
Czemu sie tak boisz? Masz akcje Nikona, czy tez moze planujesz zmiane systemu?Zamieszczone przez Krakers
boje sie monopolu canonaZamieszczone przez pn_
1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII
Czemu? Przeciez dobre aparaty wypuszcza, a ze pewnie zdrozeja? To wtedy inny producent odkryje nisze i cala zabawa zacznie sie od nowa.Zamieszczone przez Krakers
noto mnie pocieszylesZamieszczone przez pn_
1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII
nie bardzo. gdyby to bylo takie proste, to Sony juz by bylo potentatem na rynku. bo pod wzgledem elektronicznym jest mocno do przodu. a dlaczego nie jest...?Zamieszczone przez pn_
ano wlasnie
Nikon niestety ma za duzo fanatykow. jakby uzytkownicy byli bardziej normalni (nie mowie ze wszyscy) to by wiecej cisneli i nie dawali sobie wciskac odgrzewanych kotletow z literka "s", tylko wymusili wypuszczenie po li i jedynie 4 latach nastepcy D100. a tak to Nikon ma ich w dupie (bo i tak kupia ochlapy, ktore im sie rzuci) i sie nie stara. a przy braku konkurencji Canon robi co mu sie tylko podoba...
proponuje popatrzec na rynek PC i firme Microsoft. bo lada dzien Canon bedzie z takim samym "entuzjazmem" witany. i to na wlasne, pieprzone zyczenie aroganckich bubkow z Nikona, ktorym nie chce sie zauwazyc, ze era fotografii analogowej minela i ze trzeba juz czegos nowego, zeby zdobyc nowych klientow. a nie tracic obecnych, poza garscia fanatykow.
szczerze mowiac, to mam powoli watpliwosci, czy wladze Nikona maja rowno pod sufitem. i Twoje uzasadnienie nawet brzmi w tej sytuacji prawdopodobnie...Zamieszczone przez Tomasz Golinski
bo normalne firmy walcza o lepszy udzial w rynku i o profit. a juz na pewno nie ustepuja walki ryzykujac masowe zwolnienia pracownikow, spadek wartosci akcji i ogolnie rzecz biorac spore klopoty.
albo tez Nikon jest w tak kiepskiej sytuacji, ze nie jest w stanie nawiazac rownej walki z Canonem i te wszystkie sciemy maja ukryc porazke. bo nie wiem jak inaczej wytlumaczyc dluga i namietna premiere dalekiego od idealu D2X. albo 4 lata oczekiwania na nastepce D100... bez przesady, ale D70 to nie jest szczyt techniki...
kto by pomyslal, ze to aparat Nikona (D200) bedzie jednym z najbardziej wyczekiwanych przez nas modeli :-)
a nie jest tak, ze jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma? w tym przypadku albo masz Nikona D70.. albo serie D2..
D70 na tyle dobrze sie sprzedaje ze widocznie firma nie widzi na chwile obecna potrzeby wprowadzenia czegos pomiedzy amatorska 70'tka a profesjonalna 2'ka
do tego dochodzi matryca - w tym przypadku Nikon uzalezniony jest od Sonego.. dlaczego nikt nie bierze tego pod uwage? przeciez bez nowej matrycy bez sensu jest wypuszczenie nowego aparatu..
pn_ czytam sobie te Twoje posty i wiesz co ? zaczynasz sie robic nudny z tym "podaj zrodlo", juz nie mowiac ze mam wrazenie ze na sile starasz sie trolowac. Wez zdejmij te zolte okulary i zacznij normalna dyskusje z ludzmi, ok ?
ja Ci dam dziadowskie trabanty!! to był początek dSLR'ów w normalnej cenie dla zaawansowanych amatorów. i nie nikon to zapoczątkował tylko Canon. więc staruszkowi się należy szacuneczekZamieszczone przez pn_
pozatym jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma 8)
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |