il fuoco: jak chcesz mogę zapłacić więcej.
Co do funsportów... używałem. Dziekuje, postoje.
Dlatego wlasnie szukalem mozliwosci kupienia dobrych lamp --> zwlaszcza ze elinchrom nie kosztuje wiecej niz elfo, a wygoda pracy --> nieporownywalna.
il fuoco: jak chcesz mogę zapłacić więcej.
Co do funsportów... używałem. Dziekuje, postoje.
Dlatego wlasnie szukalem mozliwosci kupienia dobrych lamp --> zwlaszcza ze elinchrom nie kosztuje wiecej niz elfo, a wygoda pracy --> nieporownywalna.
Bierz jakies laski i na sesjeZamieszczone przez Il fuoco
![]()
...
właśnie to robię w sobotę
całe dzisiejsze dopołudnie siedziałem i wymyśliłem 8 ujęć łącznie z opisem jak ustawię światło, rozryską kadru z uwzględnieniem jak mają być ułożone dłonie itp
już się niemogę doczekać![]()
Ostatnio edytowane przez Il fuoco ; 09-02-2006 o 22:40
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
A gdzie je kupić ? dlaczego tak narzekasz na Funsport ? Poczytam chętnie, bo jestem właśnie na kupnie i może lepiej nie wyrzucać kasy w błoto.Zamieszczone przez adamek
skoro masz nieograniczony dostęp to zastanawiam się czemu nie skorzystałeś i nie wziąłeś tam tych pań w fartuszkach...Zamieszczone przez Il fuoco
Bo by chyba z fotelem musiał je przynieśćZamieszczone przez marcingreen
![]()
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
eee, tamZamieszczone przez kami74
w szopie by wstawił![]()
![]()
pozwolicie, że was ostudzę nieco. sorry.
http://www.shushyn.com/home.html
na samym końcu po prawej stronie jest studio. a pokazany jest ringflesz - błyskowy, a nie ten z żarówek. domyślam się dlaczego.
pomyśleliście o mieszaniu światła? i co z WB wtedy? ringflesz to nie jedyne światło w studiu. inne lampy by musiały być tez na żarówkach. niewygodne to niestety.
jak ktoś ma już trochę lamp błyskowych to konstrukcja z żarówek do pomocy jest kłopotliwa. można na to załadać filtry, ale o tak dużych powierzchniach? też kłopot.
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
bo Panie były 250 km od tego studia i to ja tam musiałem jechać...Zamieszczone przez marcingreen
a cały patent polegał na tym żeby tamte zdjęcia były robione akurat tam.
edit: dostęp mam od miesiąca![]()
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
Zastanawia mnie jedna rzecz. Robisz foto ślubne- a nie masz jakiś lamp studyjnych???????????????Zamieszczone przez Przemek Białek
Dziwi mnie że masz klientów!!!
To jedna sprawa a tak jak już mowa do tej setki z funsports softbox 60x90 to za duży bo lampa słaba.
Ja mam małe studio (na własne potrzeby amatorskie) i 3 lamy 200Ws z funsports seria K z softboksem 60x90 i parasolkami. Robocze przysłony to 8-13. Więc mi narazie wystarcza. Ale docelowo jeszcze dwie lamy jakieś 600Ws.
Pozdrawiam
Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl