jam Ci jest. szukałem dobrego wieszaka parę miechów (no dobra, przez wakacje zapomniałem o tym).Zamieszczone przez Jac
12 lampek 100W po 2zł (castorama). wieszak metalowy na kółkach z regulacją wysokości 60zł (ikea). sklejka 40 zł (800x800x12mm, castorama), przedłużacz 10m 12zł (castorama) - obciąłem końcówkę - i służy za kabel do lampy, kabel 5m pomiędzy żarówkami 6zł (castorama), oprawki porcelanowe na żarówki 2zł sztuka (jakaś hurtownia na Wolumenie w Wawie), włącznik puszkowy 12 zł (castorama). do tego wycięcie wyżynarką (ja), ołówek i sznurek do narysowania okręgu.Zamieszczone przez Jac
środek po wycięciu pierścienia wykorzystuję właśnie na drugą "zagnieżdżoną" konstrukcję: żarówka centralna i pięć wokół niej w tymże kole. też nieźle wali - myślę nad softboxem do tego. i stojakiem.
i jest jasno :-)
wystarczy jeszcze dorobić przełączanie ilości lampek (12>6>3) i już jest jakaś regulacja, chociaż mój tata (elektronik) coś wspomina żebym jakieś*płynne regulatory w to wpakował. dzieje się. rzecz warta zabawy. za takie pieniądze...??!!