Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Kolory w C1, PS a IrfanView etc

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

OK. Czy jest jakieś wytłumaczenie na to, iż wcześniej (ta wersja Irfana nie miała możliwości wyboru "custom monitor ICC (...)" co jak sądzę nie ma znaczenia, bo i tak powinien korzystać z domyślnego profilu wybranego we właściwościach) pojawiał się różowy/czerwony zafarb? Tego zafarbu nie było np w FPV (i tak jak pisałem wyżej, odnoszę wrażenie, że i w Irfan "pojawił się" nagle).
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Januszu, nie neguję, iż profilowanie monitora szczególnie spektrofotometrem (z tego co napisali Tom i czornyj) nie jest konieczne i rozumiem, że powinno być wykonane. Tak jak napisałem, zamierzam to uczynić z naciskiem na zamierzam. Cóż wątki na ten temat czytam i na tym i innych forach. Może się mylę, ale skoro w FPV problemu nie było i nie ma i w Irfan wcześniej raczej także nie (i obecnie także nie ma, tak wiem po oprofilowaniu może być pewnie tylko lepiej), to zakładam, że powód tkwił w Irfan?

Januszu, skoro jest nadal źle skonfigurowany to napisz co jest nie tak (pomijam teraz oprofilowanie przy pomocy kolorymetru/spektrofotometru)?
    Ostatnio edytowane przez Michal_II ; 18-01-2010 o 10:52 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów