Witam.
Zauważyłem, iż plik wywołany do Jpg (sRGB oraz Adobe) oglądany w Irfan posiada widoczny, (choć nie aż tak bardzo), czerwony/różowy zafarb w porównaniu do tego co widzę w C1 przed wywołaniem. Wydaje mi się, że zafarbu do dnia dzisiejszego nie miałem (choć głowy nie dam). Ten sam plik jpg (sRGB i Adobe) oglądany np w FactPicture Viewer (włączona opcja dotycząca wsparcia zarządzania kolorami z wybranym profilem Adobe bądź z fabrycznym profilem Eizo S2231 WD6) , PS 3 nie ma zafarbu dla jpg (zarówno dla sRGB jak i Adobe). W Windowsie XP (o ile ma to jakiekolwiek znaczenie dla Irfan) we właściwościach mam ustawiony profil S2231 WD6 dostarczany przez Eizo na cd. Włączenie albo wyłączenie opcji zarządzania kolorem w Irfan, nie ma znaczenia dla zniknięcia zafarbu w pliku jpg dla przestrzeni sRGB, w przestrzeni Adobe pojawia się zafarb po włączeniu zarządzania kolorem. Usunięcie profilu s2231 WD6 we właściwościach monitora nic nie wnosi.
Podejrzewam, że problem dotyczy wyboru profilu. Jeżeli to możliwe proszę o wskazówki.