Jakies dwa tygodnie temu wpadl mi do basenu EOS z obiektywem. Teraz nie dziala calkowicie, ale przez moment pokazal sie napis : error 99. Da sie go jeszcze uratowac ? Poradzcie co robic, prosze !!!
Jakies dwa tygodnie temu wpadl mi do basenu EOS z obiektywem. Teraz nie dziala calkowicie, ale przez moment pokazal sie napis : error 99. Da sie go jeszcze uratowac ? Poradzcie co robic, prosze !!!
Raczej tylko serwis.
Ogólnie Err99 oznaczony jest jako "inny - skontaktuj się z serwisem", a jeśli go wyciągnęłaś i włączyłaś bez uprzedniego dokładnego osuszenia to zapewne poszło zwarcie i płyta główna jest do wymiany.
nie włączać dopóki porządnie ne wyschnie.poodkręcac obiektyw pootwierać wszystkie klapki, wyciągnąć baterie, pozostawic do wyschnięcia w pobliży źródła ciepła ale bez przesady zostawić na dwa dni.potem można próbować załączyć, jeżeli nic nie pomoże topozostaje serwis.Ale nie martw się nie konieczne bedzie droga naprawa.
Ostatnio edytowane przez luckat ; 14-01-2010 o 19:40
Ostatnio edytowane przez tombas ; 14-01-2010 o 19:42 Powód: Automerged Doublepost
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Aparat : DS 126071, DC 8,1V - to wszystko co udalo mi sie odnalezc na aparacie... nie znam sie tak dobrze. mam nadzieje, ze mi wybaczycie :/
Tak, oczywiscie, ze probowalam odpalicKlapki pootwiaralam, ale nic. Pozostaje mi Zytnia, tak ?
Bo do Berlina chyba nie dam rady sie wybrac - z zalecen na forum.
Jedyna pociecha to chyba to, ze sie napis error 99 pojawil po dwoch dniach ciszy ( po odpalaniu na mokro), wiec moze nie spalilam. Chociaz teraz znowu nic, wiec moze to zly znak. Sama nie wiem. Jutro jade na Żytnia w takim razie. Chyba, ze macie jakis inny serwis ?