Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: kalibracja again .

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roshuu Zobacz posta
    Czyli jedym slowem - jesli nie ma ff lub bf i w dzien szkielko sotrzy dobrze a w kiepskich warunkach oswietleniowych z duzym iso ostrosc jest kiepska (bez lampy) to to raczej wina warunkwo niz szkla czy puchy?
    Jeśli w dobrych warunkach oświetleniowych (np pozwalających focić na czasach ok 1/200 przy iso100 np f8) wszystko jest OK, to szkło jest ok. Wiadomo że lepsze puszki lepiej ostrzą - lepsze algorytmy, procesory itp (no bo jak tu porównywać np AF 350D do 7D).

Zwiększanie ISO nie poprawia warunków oświetleniowych z którymi musi radzić sobie AF. Pozwala jedynie zmniejszyć czas naświetlania kosztem utraty szczegółów (przez zaszumienie zdjęcia).

nocka a na jakiej przysłonie są te nieostre zdjęcia? Bo powszechnie wiadomo, że na f1.8 jest słabiutko. Sam się przekonałem jak przedwczoraj testowałem swoją świeżo zakupioną 50/1.8. Po domknięciu do f2.8 jest bardzo przyzwoicie.
    BF/FF jeśli istnieje to będzie miał miejsce niezależnie od przysłony - obiektyw zawsze ostrzy przy całkowicie otwartej przysłonie, przymykanie jej może zwiększyć GO widoczne na zdjęciu niwelując rzucającą się w oczy wadę typu BF/FF. Autorka pisze, że obiektyw ma problemy z ostrzeniem, myślę że nie chodzi o spadek rozdzielczości przy w pełni otwartej przysłonie o którym piszesz...

co tanie to drogie, zaraz trzeba sprzedać i kupić /1.4
    pewnie prędzej czy później do tego dochodzi, ale ja np dobrze trafiłem z 50tką w tematowej wersji i do tej pory z niej korzystam - ostrzy tak jak trzeba, może wolno (to nie usm ), ale zadziwiająco skutecznie trafia
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 15-01-2010 o 21:37
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uprawnienia umieszczania postów