NO,jeżeli o budownictwie to..Dachówka jest potwornie ciężka ,jak to ceramika.Projekt konstrukcyjny musi to uwzględnić.Od fundamentu przez ściany po konstrucję dachu.A więc wpływ na koszty.Blacha falista ?.Bez żartów.Obecnie na dachy używa się pokryć blaszanych specjalnie w tym celu wytworzonych i fabrycznie zabezpieczonych przed korozją i wpływem czasu.Znajomy dekarz uzależnił stosowanie blachy lub ceramiki od srodowiska i czystości powietrza.Tam gdzie róża wiatrów powoduje że wieje wiatr z dużego miasta czy fabryki, ceramika.Jeśli z lasu to blacha jest spoko.Fińskie blachy na dachach które mam okazję obserwować po 20 latach wyglądają jak nowe.
Ale to może ja się nie znam bo "budowlańcem" nie jestem,tyle że sobie dom "budowałem".Wracając do wątku to IMHO mury i bryła domu nie koniecznie w fotkach.Bardzo przydatne za to są fotki instalacji wszelakich.Elektryka ,hydraulika ,kanalizacja,głośnikowe,internet ,sterowanie np.furtką ,bramą..No ,koniecznie.Zanim to zniknie pod tynkiem czy warstwą ziemi.Unikniemy wielu problemów i awarii,tak w czasie robót wykończeniowych jak i w póżniejszej eksploatacji domu.Niekoniecznie potrzebna fotogrametria :-) ale znając wielkość cegły czy bloczka wiemy potem gdzie otwór pod karnisz czy lustro wiercić np.Pozdrawiam