Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Raw problem 'there was not enough memory'

Zablokowany

Domyślnie Raw problem 'there was not enough memory'

Czyscilem 100GB fizycznie inny sratch disc. Przepuscilem dysk systemowy przez CCleaner i dalej to samo. Odpalam kilka/nascie fotek przez Camera RAW po czym zaznaczam je wszytskie (bedac w pelni usatsfakcjonowany) i zapisuje rozniez masowo juz w Camera RAW. Po przemieleniu kilkunastu/dziesieciu zdjec wyskakuje mi komuniakt 'there was not enough memory' przy probie zapisu wszystkiech zdjec i nic nie zostaje zapisane. RAM-u mam 4 gb czy to za malo, czy moze gdzie indziej jest problem?

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    ... 'there was not enough memory' ...
    To oznacza dokładnie co oznacza - brak pamięci.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Zablokowany

Domyślnie

Czyzby 4 GB bylo malo na takie operacje? Ojojoj, a juz mi sie spodobalo ze moge tak szybko i duzo. Ciekawe e jest to ze komputer potrafi przemielic kilka seryjek po kilkanascie zdjec i dopiero po jakims czasie ma problem chocby z dwoma czy jednym zdjeciem! Nic, wracamy do starych metod

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    Czyzby 4 GB bylo malo na takie operacje? Ojojoj, a juz mi sie spodobalo ze moge tak szybko i duzo. Ciekawe e jest to ze komputer potrafi przemielic kilka seryjek po kilkanascie zdjec i dopiero po jakims czasie ma problem chocby z dwoma czy jednym zdjeciem! Nic, wracamy do starych metod
    Raczej posprawdzaj co masz poustawiane w "zarządzaniu pamięcią" w PS (Ctrl + K) i ile wolnej pamięci masz na dysku. Plik wymiany windows potrafi zająć sporo w trakcie używania PSa.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Zablokowany

Domyślnie

Podkrecilem pamiec w Photoshopie nieco powyzej 'ideal range', jest nieco lepiej. Dziekuje za rade!

Uprawnienia umieszczania postów