Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Canon 20d czy moze Fuji S3 pro

Bywalec Awatar kwiatas
    Miasto
    Gdansk

Domyślnie Canon 20d czy moze Fuji S3 pro

witam,

Przez dlugi czas nie mialem watpliwosci jesli zmieniac 300d to na 20d i juz poczynilem stosowne kroki w tym kierunku ale nagle olsnienie moze jednak S3 patrzac co potrafi ten aparat az zadrzalem no i jeszcze stabilzacja na mijescu Czy glupio mysle ??? ekonamoia mowi ze tak ale co tam ekonomia Jakie sa wasze opinie ?

Początki nałogu

Domyślnie

Kwiatas- jaka stabilizacja? Fuji s3 ma Drogowiec- na forum Świata Foto. Mozesz z nim pogadać. Ceny spadają.
    Cześć.Ch.

Domyślnie

Kwiatas,
    Wszystko zależy od tego do czego chcesz go używać. Jesli głownie chcesz zajmować się fotografią studyjna, mody lub portretami - s3 jest interesującą opcją. Ale tutaj rowniez wziąłbym teraz pod uwagę 5D.
    Jesli reportaż i akcja lub wszystko razem - to IMO 20D jest aparatem bardziej wszechstronnym. Szybszym i dającym czystsze zdjęcia przy wysokich ekwiwalentach ISO.
    Oczywiscie o stabilizacji obrazu w body S3 (jesli taką wlasnie miales na mysli) nie moze byc mowy. Chyba że podepniesz do niego np. Nikkora 70-200VR
    Ostatnio edytowane przez Amber ; 02-10-2005 o 14:33
    Wind i ...ciągłe wydatki...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

S3Pro jest wolny, ale ma znakomite mozliwosci matrycy + mocowanie pod optyke Nikorra.
    20D jest szybciutki, ale matryca nie ma tej rozpietosci tonalnej co osiaga Fuji.

wedle wyboru. nie majac zadnego systemu do studio czy przyrody wybralbym raczej S3. do reportazu i sportu 20D.
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar kwiatas
    Miasto
    Gdansk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amber
    Kwiatas,
    Wszystko zależy od tego do czego chcesz go używać. Jesli głownie chcesz zajmować się fotografią studyjna, mody lub portretami - s3 jest interesującą opcją. Ale tutaj rowniez wziąłbym teraz pod uwagę 5D.
    Jesli reportaż i akcja lub wszystko razem - to IMO 20D jest aparatem bardziej wszechstronnym. Szybszym i dającym czystsze zdjęcia przy wysokich ekwiwalentach ISO.
    Oczywiscie o stabilizacji obrazu w body S3 (jesli taką wlasnie miales na mysli) nie moze byc mowy. Chyba że podepniesz do niego np. Nikkora 70-200VR
    czyli z tego co piszesz S3 szumi mocniej nic 20d?

Domyślnie

Nie, S3 nie szumi mocniej. Jesli wprowadzilem w błąd to przepraszam. Ma mniejsze szumy w iso800-1600 jednakże za cenę utraty szczegółów. 20D daje lepsze zdjęcia, pod względem szczegółów, przy akceptowalnym (przynajmniej dla mnie) poziomie szumów. Konkretne porównanie - http://www.dpreview.com/reviews/fuji...pro/page17.asp

Pozdrawiam
    Wind i ...ciągłe wydatki...

Bywalec Awatar kwiatas
    Miasto
    Gdansk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    S3Pro jest wolny, ale ma znakomite mozliwosci matrycy + mocowanie pod optyke Nikorra.
    20D jest szybciutki, ale matryca nie ma tej rozpietosci tonalnej co osiaga Fuji.

wedle wyboru. nie majac zadnego systemu do studio czy przyrody wybralbym raczej S3. do reportazu i sportu 20D.
    Witam Akustyku,

Popraw mnie jesli sie mysle ale wlasnie Ty glownie focisz landszafty czy to by znaczylo ze zmieniasz/ masz S3pro?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwiatas
    Popraw mnie jesli sie mysle ale wlasnie Ty glownie focisz landszafty czy to by znaczylo ze zmieniasz/ masz S3pro?
    niestety nie. nie moja polka cenowa

a nawet jakby, to z uwagi na to ze wszedlem juz w system Canona, nie chcialoby mi sie (i nie oplacalo) zmienianie na Fuji+Nikkor i raczej bralbym 20D. tak ze S3Pro juz nie dla mnie
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 02-10-2005 o 19:35
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar Duty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amber
    Nie, S3 nie szumi mocniej. Jesli wprowadzilem w błąd to przepraszam. Ma mniejsze szumy w iso800-1600 jednakże za cenę utraty szczegółów. 20D daje lepsze zdjęcia, pod względem szczegółów, przy akceptowalnym (przynajmniej dla mnie) poziomie szumów. Konkretne porównanie - http://www.dpreview.com/reviews/fuji...pro/page17.asp

Pozdrawiam
    Dwie strony dalej w tym porównaniu wspomniana jest jeszcze jedna wada S3 - dyskwalifikująca ten aparat w pewnych zastosowaniach - o ile ktoś zechce wykorzystać rozszerzony zakres tonalny:

"This is all very exciting of course, however the downside is that you have to shoot in Wide dynamic range RAW mode (25 MB per image, 13 sec write time, 40 images on a 1 GB card)"

Słowem - trzeba sobie zaplanować chęć użycia trybu rozszerzonego - a czas produkcji i zajętość każdej fotki opisana w nawiasie.
    Nieważne, jaki sprzęt posiadasz. Ważne, jak go potrafisz wykorzystać.

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    ...a nawet jakby, to z uwagi na to ze wszedlem juz w system Canona, nie chcialoby mi sie (i nie oplacalo) zmienianie na Fuji+Nikkor ..
    poczekaj, poczekaj z tymi deklaracjami. Jeśli kiedyś C i N będą miały porównywalne full framy (dostępne cenowo), to przy tym co C oferuje w optyce szerokokątnej, wiele osób zmieni system. Pełna klatka bezlitośnie obnaża nędze szerokokotnej optyki do C. Niestety wiem co mówię :-(
    Pentax K-5 II, Leica M9

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów