Czym moge je sformatowac w czytniku? sa jakies odpowiednie do tego programy? Chodzi mi o to ze chyba nie moge tego sformatowac w systemie FAT czy NTFS. A winny jest czytnik bo wczesniej 2 karty byly uzywanie w roznych aparatach.
Czym moge je sformatowac w czytniku? sa jakies odpowiednie do tego programy? Chodzi mi o to ze chyba nie moge tego sformatowac w systemie FAT czy NTFS. A winny jest czytnik bo wczesniej 2 karty byly uzywanie w roznych aparatach.
Ostatnio edytowane przez Daniel1981 ; 02-10-2005 o 11:55
Raczej formatuj pod FATem, użyj do tego narzędzia i trybu pełnego formatowania.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Raczej czy napewno? Wole byc pewny, moge to sformatowac pod xp?
Sformatuj ale w innym czytniku. Rowniez jakies scandiski (np Norton diskDoctor) by nie zaszkodzil).Zamieszczone przez Daniel1981
Moze i to raczej jego wina tutaj jesli dwie karty na raz padly i to zupelnie roznych typow i producentow. Jaki to czytnik?Może czytnik kart uszkadzać karty?
Najlepsze sa 1-1 czyli tylko CF (iTec, Sandisk - ok 60zl sztuka). Najgorsze sa 'kilkanascie w 1' choc tu pozytywnie wyroznia sie taki niebieski Hamy (siostra pol roku intensywnie uzywa takiego i zadnych problemow).
He he. Brawo panowie. Dobre rady .... zawsze w cenie.
Formatowałeś je kompem ?? To mozesz je ... wyrzucić za okna.
Aparaty nie czytają FAT32 tylko FAT16
Chyba Win 95 formatuje w 16-tce. Ale nie wiem na pewno
To sie zdecydujcie. Jeszcze nic nie formatowalem. niech doradzi mi ktos kto sie na tym zna. Bo teraz juz nie wiem co robic.
Na 100 % masz formatowac w FAT 16. Ale ja nie wiem jak zmusić do tego XP. Jeśli Tomek wie to niech się wypowie