formatuj na fat16.
a czy ktos wie w jaki sposob moge sformatowac w fat16? w xp do wyboru jest tylko fat32 i ntfs
teraz ci nie powiem, bo jestem wolny od takich problemow. sprobuj tak: otworz wiersz polecen i napisz "format /?" i zapoznaj sie z opcjami.
Nie wiesz na pewno... na kompach sie nie znasz. Wiec czemu sam dajesz "super rade" wyrzucanoa za okno?Zamieszczone przez Driver
W FAT16 formatuje na pewno win2000 bo taki mam i sobie czasem sformatuje karte w kompie - w 'Moj komputer' klikam prawym klawiszem na czytnik (dysk wymienny) , klikam format, wybieram szybkie formatowanie i gotowe - aparat czyta bez problemu, jest to FAT16.
Nie wiem jak WinXP ale raczej tak samo.
Formatowanie w FAT32 lub NTFS to zabawa w menedzerze dyskow, Partition Magicu itp programach.
w XP wsadzasz kartę do czytnika, klikasz formatuj i w opcjach masz FAT, FAT32, NTFS (nie zawsze). to pierwsze to oczywiście FAT16 - jedyna słuszna opcja.
pozdro.,
m.
Kupiłem kartę pamięci Compact Flash Kingston 1gb.
Pod wpływem impulsu i głupoty własnej formatowałem ją w win xp przy FAT32 w czytniku kart All-in-1.
Przy końcu formatowania wyskoczył mi komunikat: "System Windows nie mógł dokończyć formatowania" a po kliknięciu OK (jedyna opcja) "Nie można sformatować dysku w stacji dysków L." Próbowałem formatować pod FAT ale nic nie pomogło(tez nie mógł dokończyć). Przy próbie otworzenia wyskakuje komunikat, że dysk jest nie sformatowany. Są jakieś szanse na naprawienie tego?
Ostatnio edytowane przez raval87 ; 10-01-2008 o 17:01
raval87 zrob format przez aparat (jest taka funkcja w aparacie)
Czy juz probowales i nie dziala?
Chciałem próbować ale zbytnio nie wiem jak.
W "moim komputerze" pojawia mi się ikona aparatu ale jak na nią klikam ppm to nie ma tam formatu a w samym aparacie takiej funkcji nie odnalazłem (kupiłem używany bez instrukcji i oprogramowania)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dobra jest. Znalazłem instrukcje na necie
http://42.pl/a75pl.pdf
i sformatowałem aparatem. Wszystko chodzi idealnie. Dzięki wielkie za pomoc !
Ostatnio edytowane przez raval87 ; 10-01-2008 o 19:07 Powód: Automerged Doublepost
no to moje karty i mój WinXP są jakimiś wyjątkami. W sumie posiadam sześć kart dwóch producentów i w trzech pojemnościach. Wielokrotnie je formatowałem poprzez databank w windowsie xp ustawiając na fat 32. aparat działa, karty czytają się bez problemów. Co prawda zawsze po tej operacji dodatkowo formatowałem w aparacie (taki nawyk) przez robieniem zdjeć.
o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze
Hehe fajna dyskusja ale nie na temat.
Nie nalezy formatowac ale i tu wow wow wow usunąć formatowanie windy. Czyli znienić dysk logiczny który jest obecnie partycją na czysty dysk. Następnie sformatować karte w aparacieto wszystko
![]()